Blogger: De ce asigură primăria siguranţa unui şantier şi nu constructorul?

Blogger: De ce asigură primăria siguranţa unui şantier şi nu constructorul?
Pe Calea Moţilor, muncitorii se protejează pe ei înşişi cu garduri ale primăriei, dar nu dau doi bani pe siguranţa pietonilor.

Un blogger clujean a sesizat că muncitorii care lucrează pe Calea Moţilor nu respectă nişte măsuri minime de siguranţă pentru pietoni. Cum se vede în fotografia pe care a postat-o pe blogul său, între trotuar şi gropi nu există decât o panglică alb-roşie, pe jumătate căzută pe caldarâm. Mai ales noaptea, trecătorii riscă să se accidenteze, cum a şi păţit un nevăzător nu cu mult timp în urmă.

„Legile şi autorităţile au rămas mult în urmă (privind măsurile de siguranţă n.r.), iar aceasta a dus la o serie de drame personale, culminate cu moartea poliţistului Bogdan Gigină şi cu rănirea nevăzătorului din Cluj-Napoca", scrie Daniel Dubău.

Bloggerul a observat că muncitorii, care nu pun preţ pe siguranţa pietonilor, se protejează pe ei înşişi, cu ajutorul unor garduri metalice aparţinând poliţiei locale. De aceea, el a decis să adreseze trei întrebări municipalităţii:
1. De ce este primăria cea care asigură siguranţa şantierului şi nu constructorul?
2. Dacă a constatat neasigurarea şantierului, care sunt măsurile coercitive îndreptate împotriva constructorului?
3. Care este chiria pe care o încasează de la constructor pentru aceste garduri?

Dubău le propune clujenilor să se constituie în observatori ai lucrărilor de pe spaţiul public. „Lansez o provocare tuturor locuitorilor oraşului, prin care să posteze pe blog toate lucrările din domeniul public care nu consideraţi că respectă standardele de securitate", a scris bloggerul clujean.

 

Comenteaza