Boc a semnat pentru troleibuzele noi. Prima comandă: 30 de unități

Boc a semnat pentru troleibuzele noi. Prima comandă: 30 de unități
Troleibuz Solaris de 18 metri

La Cluj-Napoca vor circula autobuze poloneze. Primăria tocmai a validat societatea Solaris drept câștigătoare a unei licitații uriașe.

 

Clujul aduce troleibuze noi din Polonia. Primarul Emil Boc a confirmat luni că societatea poloneză Solaris Bus & Coach a câștigat licitația pentru contractul-cadru de cel mult 50 de troleibuze, cu care urmează să fie dotată flota Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.

”Azi dimineață (luni, n. red.) am semnat raportul procedurii de licitație pentru contractul-cadru de 50 de troleibuze. Au fost mai multe societăți interesate, dar o singură ofertă, care a fost declarată câștigătoare, cea a polonezilor de la Solaris. Contractul este de 123 de milioane de lei. Un troleibuz costă 2.466.000 de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Sunt vehicule cu 140 de locuri, din care 36 pe scaune, cu tote dotările moderne”, a spus Boc.

Solaris a depus până la termenul limită de 9 iulie singura ofertă la licitația pentru achiziţia 50 de troleibuze noi, de 18 m, lansată în luna mai de Primăria Cluj Napoca. Troleibuzele urmează să fie cumpărate în baza unui acord cadru pe o perioadă de 48 de luni. Conform caietului de sarcini, troleibuzele vor fi de tip articulat, noi, cu planșeu jos (podea coborâtă) şi facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă.

”Am depus două cereri de finanțare, astfel că în funcție de semnarea contractelor de finanțare și a contractului de furnizare vom da comanda pentru livrarea troleibuzelor. Prima cerere de finanțare cuprinde solicitarea de fonduri europene pentru 30 de troleibuze, iar a două pentru 20 de troleibuze”, declara, luna trecută, pentru ZIUA de CLUJ, Ovidiu Cîmpean, director în cadrul rimăriei clujene.

Reprezentanții din România ai Solaris s-au descurcat de minune la Cluj. Aceasta este cea de-a treia licitație de amploare pe care ei o pot câștiga, dacă oferta este conformă caietului de sarcini. Primăria a mai cumpărat 40 de autobuze diesel Solaris, care circulă de doi ani și jumătate pe străzile municipiului.

De asemenea, aceiași polonezi furnizează autobuzele electrice. Contractul cadru este pentru 40, din care deocamdată au sosit la Cluj 11 vehicule. Precedenta licitație pentru troleibuze a fost câștigată de Astra Vagoane Călători Arad, care a livrat Clujului 20 de vehicule noi, cu captatoare, în 2016-2017. De această dată, Astra nu s-a înscris la licitație.

Comenteaza