Boc amână tăiatul panglicii de la sala de sport pentru liceenii din centru

Boc amână tăiatul panglicii de la sala de sport pentru liceenii din centru
Sala de sport din curtea Liceului George Coşbuc din Cluj-Napoca va fi gata abia în mai 2014, cu şapte luni mai târziu decât termenul iniţial de contract.

Societatea Conimet Impex lucrează pe şantierul noii săli de sport, a ţinut primarul să prezinte ieri situaţia, în cadrul unei vizite la faţa locului. Deşi trebuia să fie terminată anul acesta, sala de sport a fost amânată pe 2014, având în vedere că a fost nevoie de o serie de lucrări suplimentare pentru devierea conductelor de pe amplasament.

Fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), administraţia locală va plăti pentru execuţia noii săli de sport din centrul oraşului 1,9 milioane de lei către Conimet. Plus încă 34.000 de lei, fără TVA, pentru devierea conductei de canalizare menajeră de pe amplasamentul sălii, aceluiaşi constructor. Conimet a câştigat contractul de execuţie a sălii de sport de la Colegiul G. Coşbuc în 2012, contractul încheindu-se în august 2012, cu un termen de execuţie de un an (din care două luni erau alocate proiectării, după cum informa primăria). În aprilie 2013, administraţia locală a mai încheiat un contract cu aceeaşi societate, la valoarea de 34.000 de lei, pentru lucrări de deviere a conductei de canalizare menajeră care încurca şantierul noii săli de sport.
Această situaţie a dus la decalarea termenului de finalizare a obiectivului. Primarul a ţinut să demonstreze că situaţia este sub control, că şantierul a avansat şi să anunţe noul termen la care va fi gata sala. Boc a menţionat, pe şantierul de la Colegiul G. Coşbuc, că, din mai 2014, cei peste 1.000 de elevi vor beneficia de aceasta.

Sala de sport este în curs de edificare pe un teren de 2.900 mp din incinta Liceului G. Coşbuc, de pe str. Avram Iancu. Obiectivul este gândit pentru practica sportivă aferentă competiţiilor locale, cu teren de baschet, volei, handbal, tenis, tribune pentru spectatori cu 90 de locuri, dar şi cu o sală de gimastică, vestiare, duşuri, cameră de prim ajutor, cabinet pentru profesori şi spaţii de depozitare pentru echipamentele sportive. Ansamblul propus presupune o construcţie de şapte metri, cu parter înalt şi cu etaj retras. Sala de gimastică urmează să fie amenajată în etajul retras. Consilierii locali USL au semnalat în repetate rânduri situaţia ingrată a elevilor de la Colegiul G. Coşbuc, care nu dispune de o sală de sport, deşi aceasta fusese gândită încă din 2005, cu fonduri de la guvern, pentru a deservi unitatea şcolară. Oficialii primăriei au declarat că autorităţile locale au făcut eforturi pentru ca şcoala să rămână cu toate spaţiile de învăţământ, având în vedere retrocedarea unei părţi a liceului (clădiri şi terenuri). Din acest motiv proiectul sălii a fost pus în aşteptare.

Din 2012, acesta a devenit prioritar şi însuşit şi de către consilierii PDL. Adrian Popa, pe atunci lider al grupului PDL din consiliul local, a declarat public la acea vreme că va negocia cu primarul interimar Radu Moisin o soluţie pentru construirea în regim de urgenţă a unei săli de sport care să deservească elevii care învaţă în centrul oraşului. Ar fi vizaţi de această măsură elevii Colegiului Naţional G. Coşbuc, unde învaţă 1.421 de elevi şi cei ai Colegiilor Gheorghe Şincai (953 elevi ), Emil Racoviţă (777 elevi), Octavian Stroia (450 elevi) şi ai Liceului Teoretic Apaczai Csere Janos (579 elevi), potrivit datelor din 2012 prezentate de cei de la PDL. „Deşi trei din aceste licee au săli de sport, acestea sunt mici ca şi capacitate şi subdimensionate faţă de nevoile reale, iar elevii de la Colegiul G. Coşbuc îşi desfăşoară orele de sport în săli de clasă sau în aer liber", a declarat Popa, în anul electoral 2012.

 

Comenteaza