News alert Boc: "Clujul nu intră în carantină, iar elevii merg la şcoală"

Boc: "Clujul nu intră în carantină, iar elevii merg la şcoală"

Primarul Emil Boc a declarat că, în ciuda creşterii accelerate a cazurilor de COVID, municipiul nu intră în carantină, iar elevii vor merge în continuare la şcoală. Anunţul a fost făcut în debutul şedinţei Consiliului Local de miercuri, 24 martie.

"Incidenţa este de 6,57 la Cluj-Napoca. Are şi o explicaţie această cifră, prin introducerea unor date restante în evidenţele naţionale, însă lucrurile nu sunt roz: este capacitate maximă la spitale, vaccinarea merge bine, dar vă pot da şi o veste bună. Clujul nu intră în carantină, iar elevii merg la şcoală.

Nu este valabil pentru totdeauna; pleacă de la prezumţia că vom susţine situaţia sub control. E nevoie de un efort global. Următoarele două luni vor fi decisive. În condiţiile unei vaccinări masive şi a respectării restricţiilor, după 1 iunie sunt şanse să depăşim vârful pandemiei. Vom intensifica și controalele în vederea respectării regulilor.

Este posibil să apară şi de la nivel naţional noi reglementări, pe care le vom implementa şi noi. Din nefericire, se constantă cazuri grave la persoane tinere, astfel că avem situaţii delicate la terapie intensivă. Fac apel la instituţii publice, la restaurante să ţină cont de restricţii. Evitaţi aglomeraţia din magazine! Îi invit pe clujeni să rămână responsabili, avem nevoie de colaborare", a declarat primarul Clujului. 

 

Boc: "Clujul nu intră în carantină, iar elevii merg la şcoală"

Amintim că, în noiembrie 2020, Clujul a ajuns la o incidenţă de aproape 9 la mia de locuitori, dar nu a fost impusă carantina. 

Comenteaza