Boc, despre "betonarea" din centrul Clujului: "Vreți o țară ca afară. Așa se face în Bruxelles, Cracovia, în toate orașele europene"

Boc, despre "betonarea" din centrul Clujului: "Vreți o țară ca afară. Așa se face în Bruxelles, Cracovia, în toate orașele europene"

Edilul Emil Boc le-a răspuns clujenilor pe tema "betonării" centrului orașului, în cadrul noilor proiecte de modernizare - Kogălniceanu, Teatrul Național, malurile Someșului. 

"Cei care au câștigat licitațiile sunt foarte serioși, cu pedigree în arhitectură. Sunt un om care sunt în dispută serioasă cu arhitecții, dar nu îi chemați pe ei să vă explice (...) cer explicații și mă asigur că sunt în conformitate cu legea. În tot proiectul Kogălniceanu, crește numărul de copaci de la 176 la 250. Nu era iarbă nici înainte. Erau noroaie sau alte lucruri. Înlocuiești noroaiele cu alte lucruri de calitate, mergeți și vedeți în Bruxelles, Cracovia, Valencia, în toate orașele europene și vedeți că zonele pietonale așa se fac. Pe Kogălniceanu, spre biserica reformată, este păstrată zona naturală, cu copaci. Acuma dacă faci fără mașini, fără poluare, cu granit de calitate, o țară ca afară, uitați-vă la chestiile acestea. Dacă vreți o țară ca afară, o ai deja pe Kogălniceanu. Așa se modernizează după aceste concepte europene. La teatru, acum se montează scene. Se fac remedierile la pavajul din fața teatrului. Nimic nu se duce la bun sfârșit, decât dacă este făcut de calitate și conform proiectului. Chemați specialiștii proiectului, care să vă dea explicații", a spus Boc, la un post de radio local. 

VEZI ȘI Avansează lucrările pe Kogălniceanu: s-a pus piatră cubică / Șantierul stagnează pe Maniu

Parcul din spatele Teatrului Național, pe ultima sută de metri. Cum arată cu copaci noi, bănci și jocuri de copii

Comenteaza