Boc, despre prețurile mari ale locuințelor din oraș: ''Am avut 100.000 de euro și nu am putut să-mi cumpăr casă în Cluj-Napoca"

Boc, despre prețurile mari ale locuințelor din oraș: ''Am avut 100.000 de euro și nu am putut să-mi cumpăr casă în Cluj-Napoca"
| Foto: Arhivă/fotografie ilustrativă

În fața creșterii alarmante a prețurilor locuințelor din Cluj, primarul Emil Boc a anunțat că Primăria are în vedere mai multe măsuri pentru a aborda această problemă.

Edilul a recunoscut că prețurile în continuă creștere au devenit o provocare majoră pentru locuitorii orașului și a subliniat că sunt necesare intervenții pentru a menține accesibilitatea la locuințe.

Conform unui raport recent al Băncii Naționale a României, apartamentele din Cluj se situează în topul listei ca fiind cele mai scumpe și mai greu accesibile din întreaga țară.

Acest lucru se datorează costurilor semnificative de construcție, care exercită o presiune considerabilă asupra prețurilor locuințelor în oraș.

Primarul Clujului a subliniat că prin dezvoltarea acestui cartier și implementarea proiectelor majore de infrastructură, precum trenul metropolitan, centura și metroul, se creează alternative viabile.

Aceste inițiative sunt menite să ofere rezidenților din zona metropolitană acces rapid și facil către punctele de interes din oraș.

Tocmai asta facem când creăm un cartier de dimensiunea Mănășturului în Sopor. Sopor are 236 de hectare, mai mare decât Mănășturul.

Exact asta facem: să creăm alternative, să creăm posibilități. Doi: facem trenul metropolitan pentru mobilitate în zona metropolitană. Trei: facem metrou ca să poți merge pe toată aria asta metropolitană. Patru: facem centură metropolitană care leagă toate colțurile orașului.

Cinci: economia de piață în democrație nu este sub controlul primarului. Jocul dintre cerere și ofertă este al pieței. Am ales economie de piață - economia de piață este cea care se autoreglează pe baza raportului cerere și ofertă. Șase: da, și eu am vrut să-mi cumpăr casă în Cluj.

Am avut 100 de mii de euro și nu am putut să-mi cumpăr casă în Cluj. A trebuit să-mi cumpăr cu 106 mii de euro o casă de vacanță doar în Câmpenești. Atât am putut să fac. Asta este, m-am adaptat la ceea ce am putut eu, să găsesc o soluție.

Am căutat și în Cluj și în zona metropolitană, nici eu n-am putut să-mi găsesc să îmi cumpăr. Atât am găsit și m-am adaptat la ce există pe piață și la condițiile pe care le avem”, a declarat Emil Boc. 

Comenteaza