Boc, despre tronsonul 2 al Centurii Metropolitane a Clujului: ''Este o lucrare extrem de complexă, alții preferă să meargă la șes''

Boc, despre tronsonul 2 al Centurii Metropolitane a Clujului: ''Este o lucrare extrem de complexă,  alții preferă să meargă la șes''

O ofertă pentru tronsonul 2 al Centurii Metropolitane a Clujului a fost depusă de o asociere România, Bulgaria, Ucraina.

''În condițiile în care, la nivelul UE, fiecare țară are câte un plan de reziliența de zeci sau sute de miliarde de euro, și sunt foarte lucrări antamate, s-a restrâns foarte mult numărul firmelor interesate pentru a participa la licitații. Este o veste bună că avem un ofertant, dacă satisface exigențele legale va merge mai departe. Urmează o perioada de 60 de zile de evaluare tehnică. Este o lucrare extrem de complexă, tuneluri, drumuri de legătură, piste de biciclete, traversezi Fagetul, e o lucrare grea, alții preferă să meargă la ses. Mulți s-au arată interesați, mulți au cerut prelungire, dar doar o asociere a depus oferta până la termenul limita - liderul are 17 subcontractanți'', a declarat ediliul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

A fost depusă o oferta din partea Asocierii CON-A OPERATIONS, DIMEX 2000, HYDROSTROY AD, CONCELEX si Automagistral-Pivden. Valoarea contractului este de 3.525.487.694,39 lei fără TVA. Urmează perioada de evaluare, maxim 90 zile lucrătoare.

Cele două tronsoane licitate inițial au fost comasate, iar la valoarea indicatorilor financiari eligibili pentru actualizare din devizul general a fost aplicat indicele de actualizare în procent de 14,8%.Valoarea actualizată a investiției este de 1.145.879.685,65 euro. Valoarea anterioară a fost 998.547.953,25.

SC Viarom Construct SRL, în asociere cu SC Electrogrup SA a câștigat licitația pentru primul tronson al centurii. Valoarea de licitație a fost de 102 milioane lei, valoarea adjudecată de 94 de milioane de lei. Termenul de execuție este de 14 luni, plus 6 luni de proiectare. Au fost 6 ofertanți la această licitație.

Centura Metropolitană Cluj-Napoca va avea în total 42 de kilometri și o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă). Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover respectiv galerie cu forare subterană. Pentru prima etapă de realizare a Centurii Metropolitane este prevăzută o lungime de 23,67 km și aproape 20 de kilometri de drumuri de legătură, iar pentru etapa II 18,6 kilometri și aproape 14 kilometri drum de legătură.

loading...
Comenteaza