Boc, după întâlnirea cu Țiriac. ”Vom avea turneu WTA la Cluj dacă astrele se vor alinia”

Boc, după întâlnirea cu Țiriac. ”Vom avea turneu WTA la Cluj dacă astrele se vor alinia”
Ioan Rus, Ion Țiriac, Emil Boc. Vă mai amintiți că Boc a ieșit primar chiar într-un tur II cu Ioan Rus, în 2004, nu-i așa?

Primarul Emil Boc a relatat, miercuri, la Realitatea FM, ce a discutat cu omul de afaceri Ion Țiriac. Acesta a venit la meciul de baschet ”U”-BT - Panathinaikos Atena.

Ion Țiriac a fost apariția surpriză la meciul de baschet ”U”-BT - Panathinaikos Atena (72-79). Omul de afaceri a venit la BTarena împreună cu fostul lider PSD Ioan Rus și s-a întâlnit cu primarul Emil Boc.

”La meci am avut plăcerea să îl întâlnesc pe Ion Țiriac, despre care am văzut din timp din presă că a vorbit despre posibilitatea aducerii unui turneu WTA. Am discutat cu domnul Țiriac și mi-am arătat deschiderea pentru un asemenea demers și să contribuim cu ceea ce putem. Primăria nu are cum să organizeze un asemenea turneu, dar o bună parte de infrastructură de profil o putem asigura. Avem Sala Polivalentă, dar mai există Sala ”Horia Demian”, baza de tenis Winners, mai este o sală a Facultății de Educație Fizică și Sport, care poate fi folosită pentru antrenamente. Chiar și Sala Polivalentă mai are o sală de antrenament. Rămâne ca astrele să se alinieze pentru aducerea unui asemenea turneu. Deocamdată am pornit discuția, Primăria a spus ”da, este posibil, ne arătăm deschiderea”, rămâne să vedem dacă și alte condiții se vor îndeplini”, a spus Emil Boc.

Primarul a subliniat că municipalitatea nu poate asigura premii pentru asemenea turnee.

”Nu putem să punem premii pentru Serena sau Simona Halep. Banii din impozite și taxe nu sunt pentru premii. Noi punem la dispoziție infrastructura de profil. I-am mulțumit domnului Țiriac, am apreciat deschiderea pe care o are pentru oraș. Domnia sa are legături extraordinare în lumea tenisului și sper să avem susținerea mediului de profil din Cluj”, a completat Boc.

Cu această ocazie, edilul șef a vorbit din nou despre Sala Sporturilor ”Horia Demian”, pe care dorește să o primească spre administrare. ”Cu investiție nu foarte mare, sala poate fi extinsă la 5.000 de locuri și poate intra în parteneriat cu Sala Polivalentă, pentru diverse evenimente. E o sală bună, dar mult sub standardele pe care ar putea să le aibă. Ministerul Tineretului și Sportului ar trebui să dea mai mulți bani pentru acest obiectiv sau să o dea comunității locale, când va fi descentralizarea”, a declarat primarul Clujului.

"Mă duc la Cluj, să vorbesc cu primarul de acolo, dacă cumva WTA schimbă sistemul, se pare că sunt 2-3-4 de vânzare, feminine, și cred că un turneu feminin, dar mai mare de 250.000 de euro, își are locul în România. Eh, daca Clujul e, Clujul să fie!", a declarat Ion Țiriac, săptămâna trecută.

Ungaria, pe fir

Țiriac a dezvăluit că a avut o discuție și cu premierul Ungariei, Viktor Orban, care i-a oferit 6 milioane de euro pentru a cumpăra un turneu deținut în coproprietate de Țiriac.

Comenteaza