Foto Boc luat prânzul alături de refugiați ucraineni, la Cantina Prieteniei

Boc luat prânzul alături de refugiați ucraineni, la Cantina Prieteniei

Primarul Emil Boc a luat prânzul astăzi, la Cantina Prieteniei din Cluj-Napoca, alături de mai multe persoane refugiate din Ucraina. 

Edilul Clujului a fost la Cantina Prieteniei de pe B-dul 21 Decembrie 1989, unde aproximativ 100 de refugiați din Ucraina primesc zilnic gratuit o masă caldă și a afirmat că "acest sprijin va continua atât timp cât este nevoie până când acest război va fi câștigat, iar cetățenii se vor întoarce în siguranța acasă".

"Astăzi am luat prânzul cu cetățeni ucraineni la Cantina Prieteniei – Idal’nya druziv, situată pe B-dul 21 Decembrie 1989 unde am discutat cu ei despre problemele actuale cu care se confruntă cetățenii ucraineni în Cluj-Napoca, în special cele legate de locuri de muncă și educație și, de asemenea, i-am asigurat de sprijinul atât cât este nevoie pentru ca Ucraina și lumea democratică să câștige acest război, iar ei să se poată întoarce în siguranță acasă.

Așa cum am spus de fiecare dată, sprijinul pentru Ucraina nu este un sprint, este un maraton.
La capătul acestui maraton Ucraina va fi învingătoare, iar Rusia nu va mai fi în stare să pună în pericol integritatea teritorială a altor țări. Democrația va fi mai puternică, iar „demonii trecutului” vor fi îngropați pentru totdeauna.

Boc luat prânzul alături de refugiații ucraineni, la Cantina Prieteniei

100 de refugiați din Ucraina se bucură zilnic aici de preparate calde oferite gratuit. Totodată, prin Asociația O masă caldă a fost asigurat și necesarul de hrană și pachete cu alimente esențiale pentru cetățenii ucraineni aflați în tranzit prin Cluj-Napoca.

Cantina Prieteniei este parte integrantă din inițiativa comună a ecosistemului local din care fac parte mai multe asociații și instituții din județul Cluj, reunite sub umbrela „Ajutăm Ucraina”. Programul de servire a mesei este de luni până vineri, de la ora 14:00 la 16:00, cu posibilitate de prelungire în funcție de cerere.

Primăria Cluj-Napoca oferă sprijin constant refugiaților ucraineni pentru a se integra pe piața muncii și pentru a le oferi copiilor un proces educațional de calitate. Din Cluj-Napoca au plecat câteva transporturi umanitare în valoare de 175.000 de EURO (60.000 de EURO provin de la orașul înfrățit Dijon, Franța) formate din alimente, produse de igienă, materiale suport și hrană pentru animale către comunitățile afectate din Ucraina.

De asemenea, am luat decizia de a ne înfrăți cu Cernăuți și ne vom înfrăți și cu alte comunități pentru a putea sprijini reconstrucția acestora.

Le mulțumesc tuturor celor implicați pentru mobilizarea de până acum și îi rog să rămână în continuare la fel de entuziaști în a sprijini poporul ucrainean!", a transmis Emil Boc.

Comenteaza