Boc: lucrările la Calea Turzii costă 22 milioane lei. Primăria repară şi drumul spre aeroport

Boc: lucrările la Calea Turzii costă 22 milioane lei. Primăria repară şi drumul spre aeroport
Trei mari proiecte de infrastructură demarează săptămâna viitoare la Cluj-Napoca, anunţă azi primarul Emil Boc pe Facebook. E vorba de lucrările de modernizare pentru podurile Horea şi Plopilor, respectiv pentru străzile Calea Turzii și Traian Vuia.

Proiectul de modernizare a străzii Calea Turzii implică o investiție semnificativă - 22 de milioane de lei vor fi alocați de la bugetul local pentru reabilitarea carosabilului, a trotuarelor, pe toată lungimea arterei - de la bază din Piața Cipariu și până la intersecția cu str. Făgetului.

Modernizarea drumului spre aeroport este de asemenea o prioritate, spune Boc, în special în vederea pregătirii anului 2015 când vom fi Capitala Europeană a Tineretului. "Vom investi așadar 20 de milioane de lei pentru reabilitarea străzii Traian Vuia, lucrări care încep de asemenea de săptămâna viitoare", spune el.

Alături de Calea Turzii și Traian Vuia anul acesta va intra în reabilitare și Calea Baciului. Intrarea în oraș dinspre Baciu va fi reconfigurată pentru fluidizarea circulației.

Al treilea proiect care demarează săptămâna următoare vizează podurile parte din proiectul european de reabilitare a tramei stradale adiacente liniei de tramvai. Podurile Horea și cel din zona străzii Plopilor intră în lucru peste câteva zile - e vorba de lucrări de consolidare și modernizare.

Comenteaza