Video Boc, mulțumit de dezbaterea pe bugetul Clujului 2022. Festival multicultural "Da/Igen/Yes/Oui"

Boc, mulțumit de dezbaterea pe bugetul Clujului 2022. Festival multicultural "Da/Igen/Yes/Oui"

Edilul Emil Boc se declară mulțumit de dezbaterea publică pe tema bugetului local pentru anul 2022, proiect care va fi supus votului Consiliului Local în luna februarie 2022.

"A fost una dintre cele mai bune dezbateri pe buget din ultimii ani. Acesta este Clujul care ne reprezintă. Suntem de acord că nu suntem de acord, venim cu propuneri argumentate și răspunde cu argumente. Am avut o discuție extrem de decentă atât cu domnul Pop Iosif, președintele Consiliului Civic Local, am ascultat, ne-am făcut un schim de argumente și de acolo au ieșit câteva idei bune, pe care le ducem mai departe. A fost discuția cu stațiile de încărcare pentru mașini electrice, am inclus în buget și avem locații precum Plevnei, Branului, pe Calea Baciului, CREIC, Piața M. Viteazu, Sala Polivalentă și în parkinguri. Va fi un studiu de fezabilitate. Sau posibilitatea introducerii unei linii de troleibuz pe strada Liviu Rebreanu, avem buget. Ne mai gândim cum să introducem troleibuz în Zorilor, acolo e mai dificil tehnic. În anul 2022, vor fi amplasate 12 parkinguri pentru biciclete, 7 sunt deja achiziționate. S-a discutat despre creșe, avem proiectul de școală generală din Bună Ziua (avem un câștigător), HUB-ul educațional din Borhanci", a declart edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

''Revenind la discuția cu domnul Iosif, am fost de acord cu propunerea lui, să facem un eveniment la comunității, eu i-am propus numele, dar nu îmi aparține licența, festival Da/Igen/Yes/Oui, etc. Ăsta e Clujului. Am crescut împreună, uneori ne-am bucurat separat, dar acum este momentul. Voi încerca să îl susțin și să găsim organizatori", a mai spus edilul Clujului. 

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2022 este de 434 de milioane de euro, adică 2.146.285.687,52 lei, o creștere de nici 2% față de anul trecut. Veniturile sunt în creștere cu 10% față de anul 2021, adică 202 milioane de euro, iar cea mai importrantă felie o constituie cota defalcată din impozitul pe venit.

Comenteaza