Boc ne vrea pietoni. Sau biciclisti

Boc ne vrea pietoni. Sau biciclisti
Primarul Clujului vrea sa ii convinga pe clujeni sa mearga mai mult pe jos. Sau cu bicicleta.

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat joi, la Realitatea TV Cluj, ca vrea sa ii convinga pe clujeni sa foloseasca mai putin masinile personale, cel putin in zona centrala.

"Facem parkinguri subterane in preajma centrului, iar de acolo se vor putea deplasa pe jos sau cu mijloace de transport in comun, pentru ca avem tramvaie moderne si de anul acesta vom avea si 50 de autobuze noi. De asemenea, vor putea folosi bicicletele, in programul de bike-sharing pe care intentionam sa il implementam. Transportul in comun se adreseaza pensionarilor, elevilor, dar nu numai lor. Nu toata lumea are masina personala sau bani sa mearga cu taxiul", a spus Boc.

Primarul a declarat insa recent ca nu stie cand va putea fi implementat programul de bike-sharing, deoarece exista intarzieri in localitatile partenere in acest proiect pe fonduri europene, Floresti si Apahida. Clujul ar fi trebuit sa treaca la marcarea pistelor in aceasta perioada. "Nu putem marca daca cei din Floresti si din Apahida nu fac la fel", a spus Boc, la conferinta de presa de marti.

Comenteaza