Boc, răspuns pentru clujenii care se plâng că se reduc benzile auto pe 21 Decembrie: ''La Cluj, a plecat trenul din gară!''

Boc, răspuns pentru clujenii care se plâng că se reduc benzile auto pe 21 Decembrie: ''La Cluj, a plecat trenul din gară!''
| Foto: Planwerk

Clujenii sunt nemultumiti de faptul ca se reduc benzile de circulatie auto pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Edilul Emil Boc da un raspuns simplu: ''La Cluj, a plecat trenul din gara!''.

''Daca am darama inca 4 cladiri si am face inca 2 benzi de circulatie, la fel de pline ar fi ca acum. La Cluj, trenul a plecat din gara! Ne indreptam spre dimensiunea verde, nepoluata. Se pot folosi mijloacele alternative de transport, de sharing, sau transportul in comun'', a raspuns Boc, la un post de radio local, unui clujean care se plange ca se reduce numarul de benzi auto pe bulevardul aflat in plina modernizare.

''90 la suta din timp, masina sta intr-un loc sau in trafic, in aglomeatie. Vreti sa avem in continuare oamenii in spitale din pricina bolilor de poluare? Ati vazut cum arata Blaga, Napoca, Petru Maior, ne place ca suntem in rand cu lumea. Daca vrem bani europeni si sa moderniam orasul, numa asa se poate'', a punctat primarul.

Proiectul cu finanțare europeană pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989, una dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Cluj-Napoca, a intrat în etapa execuției de lucrări. Zona vizată este de aproximativ 43.000 mp și cuprinde Bulevardul 21 Decembrie 1989 între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/strada Buftea și strada David Ferenc (între B-dul. 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Samuel).

Proiectul presupune alinierea zonei la principiile mobilității verzi, nepoluante și calibrarea infrastructurii existente la exigențele unui oraș modern. Pe lângă infrastructura pentru vehicule și biciclete/trotinete electrice prevăzută, vor fi extinse benzile dedicate transportului public și amenajate piste pentru biciciști pe ambele sensuri de mers.

Se acordă atenție specială creșterii accesibilității și atractivității spațiului pietonal, dar și zonelor verzi. Vor fi plantați 174 de noi arbori. În fața bisericii Sf. Petru, în locul actualei parcări, va fi amenajat un scuar.
La finalul lucrărilor, Bulevardul 21 Decembrie 1989 va dispune de toate caracteristicile unui spațiu urban eficient, cu mobilier urban modern, sistem de iluminat cu tehnologie LED, internet wireless etc.

Valoarea investiției este de 41.789.589,635 lei fără TVA. Proiectul beneficiază de finanțare cu fonduri europene. Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de execuție este 15.04.2022.

Comenteaza