Boc readuce la primărie moda panglicilor inaugurale: cinci foarfece aurite pentru un parking mini
- Scris de Luminita Silea
- 16 Aug 2012, 23:03
- Administraţie
- Ascultă știrea
Administraţia locală a reluat practicile din anii trecuţi de a deşira panglica inaugurală roşie pentru a marca, de această dată, darea în folosinţă a unui parking pornit în administraţia fostului primar Apostu: cel de pe Mehedinţi. Anul acesta nu s-au mai tăiat panglici din respect pentru cetăţeni, explicau foştii oficiali de pe Moţilor. Odată cu schimbarea conducerii, panglicile sunt din nou în tendinţe. Înarmaţi cu forfece aurite, primarul Emil Boc şi viceprimarul Gheroghe Şurubaru au trecut la aparat şi au trecut un punct pe lista realizărilor în funcţie.
Parkingul atribuit acum câţiva ani societăţii Napoca Construcţii pe un alt amplasament (zona Aurel Vlaicu), relocat anul trecut pe un teren din cartierul Mănăştur de pe strada Mehedinţi nr. 58A a fost dat în folosinţă ieri ca la "cartea" cu care actualul primar Emil Boc i-a obişnuit pe clujeni în vechile mandate la primărie - nici o lucare dată în folosinţă fără o panglică tăiată.
Deşi obiectivul rezolvă parţial probleme de parcare din cartierul Mănăştur, având doar 126 de locuri de parcare, oficialii primăriei au întins panglica roşie şi s-au înghesuit să o taie ca o primă realizare din mandatul pe care l-au preluat în luna iunie anul acesta. Au primit foarfece aurite primarul Emil Boc, viceprimarul Gherorghe Şurubaru, şeful de la serviciul parcări, Florin Bugnar, directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruţiu şi reprezentanţi ai constructorilor. Şi au tăiat panglica. Pentru parkingul de pe Mehedinţi s-au cheltuit peste 3 milioane de lei de la bugetul local cu tot cu TVA, ceea ce înseamnă un cost de peste 23.000 de lei per loc de parcare. Lucrările au început în timpul administraţiei Apostu, în septembrie 2011, cu promisiuni că obiectivul va fi finalizat în decurs de trei-patru luni.
Chiar dacă parkingul a fost teminat, primăria nu a repartizat locurile de parcare. A făcut în schimb, o împărţeală a acestora: doar clujenii din cinci blocuri riverane vor putea solicita un loc în parking - Mehedinţi 62-64 (D3), Mehedinţi 58-60 (D4), Mehedinţi 54-56 (D5), Tazlău 7 şi Tazlău 9. "26 de locuri au fost alocate cu prioritate cetăţenilor care au deţinut abonamente anuale sau contracte de închiriere a terenului ocupat cu parcare, garaj sau copertină pe amplasamentul pe care s-a edificat parkingul şi pe calea de acces spre parking situată între imobilele Mehedinţi 54-56 (D5) şi Mehedinţi 58-60 (D4). Alte 4 dintre locurile de parcare alocate cu prioritate (din cele 26) au fost alocate cetăţenilor care au deţinut garaje autorizaţie de construire şi cu contracte de închiriere pe terenul revendicat şi pus în posesie doamnei Matei Ileana. Două locuri sunt destinate persoanelor cu handicap. Cele 98 de locuri rămase vor fi alocate celor care au depus pe anul în curs o solicitare în acest sens şi care locuiesc în imobilele adiacente parkingului, respectiv Mehedinţi 62-64 (D3), Mehedinţi 58-60 (D4), Mehedinţi 54-56 (D5), Tazlău 7 şi Tazlău 9", au informat reprezentanţii Biroului Mass media. Aceştia mai spun că există 140 de cereri de parcare depuse pentru parkingul Mehedinţi şi că, practic, 40 de cereri rămân neacoperite. Cei care nu vor primi un loc în acest parking, vor rămâne măcar cu o bucată din panglica inaugurală tăiată de oficiali.
În campania electorală, mai precis în 29 mai, fostul primar interimar Radu Moisin, în prezent consilier local, promitea încă două parkinguri de cartier clujenilor, dintre care unul tot în Mănăştur, ambele aducând peste 700 de locuri de parcare. "Am identificat încă două posibile locaţii, parţial revendicate, dar sperăm să rezolvăm problema. Este vorba de două parcele, la intersecţia străzilor Donath cu Paul Ioan în Grigorescu şi pe strada Primăverii 20 în Mănăştur", susţinea Moisin. Acetea nu au mai fost menţionate ca priorităţi de noua conducere a primăriei.
Până în prezent, primăria a amenajat în cartierul Mănăştur un parking supraterean pe strada Primăverii cu peste 460 de locuri şi a demarat o licitaţie aflată în faza de evaluarea pentru încă un parking de 400 de locuri pe strada Negoiu. În cartierul Gheorgheni a fost dat în folosinţă parkingul Băişoara, fără panglică inaugurală, care are 354 de locuri de parcare În oraş se mai lucrează la parkingul de peste 300 de locuri de pe strada Fabricii unde există întâzieri de contract.
Parcările supraterane construite de primărie în cartierele Mănăştur şi Gheorgheni (cel de pe Băişoara şi Primăverii) au fost executate de mântuială, cel puţin pe partea de hidroizolaţii, iar primăria a fost nevoită să se războiască cu constructorii pentru remedierea problemelor apărute anul acesta - microfisuri, exfolieri, dezlipiri ale stratului de hidroizolaţie.
Cât cost un loc de parcare pe an în parkingurile cu panglica tăiată
Abonamente pentru persoane fizice-riverani 110 lei/an
Abonamente pentru persoane juridice-riverani 840 lei/an
Abonamente pentru persoane fizice-terasă 65 lei/an
Abonamente persoane juridice-terasă 225 lei/an