Boc, supărat de tergiversarea situației cu Sala Sporturilor: Se va rezolva, dar asta mă enervează, că ne mișcăm cu viteza melcului

Boc, supărat de tergiversarea situației cu Sala Sporturilor: Se va rezolva, dar asta mă enervează, că ne mișcăm cu viteza melcului

Sala Sporturilor "Horia Demian" este tot în proprietatea statului, cu toate că autoritățile locale au cerut trecerea în patromoniul Primăriei Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca a solicitat în mod repetat Guvernului trecerea Sălii Sporturilor "Horia Demian" în proprietatea autorităților locale, însă acest lucru nu s-a întâmplat încă. Așa se face că o parte din platoul din fața clădirii a rămas nemodernizat după lucrările care tocmai s-au finalizat în zonă. Primarul Emil Boc a fost întrebat la ZIUA LIVE care mai este situația cu clădirea și terenul aferent.

"Am făcut cel putin șase sau șapte demersuri în decurs de zece ani, ultimele trei fiind în ultimele luni. Răspunsul a fost același: amânare. Nu a fost un răspuns negativ, dar, pur și simplu, nu s-a luat nicio decizie. Când am fost acuma la București am discutat cu premierul, cu miniștrii de resoart despre centralizare. Exemplul cu sala "Horia Demian" este unul palpabil. Vedeți că acolo a rămas o porțiune de platou nemodernizată pentru că ține de sală, care ține de Agenția pentru Sport. Vara acolo nu poți să faci o competiție pentru că te sufoci, nu ai aer condiționat. Ministerul nu i-a dat bani direcției județene de sport să facă această modernizare. Te duci la 300 de metri distanță și găsești o sală polivalentă făcută de primărie de ultimă generație, comparabilă cu săli din orice oraș european, asta este diferența unde administrează localul și unde administrează naționalul", a explicat Emil Boc.

Edilul speră ca această tranziție să se întâmple cât mai repede, pentru că atunci orașul ar avea la dispoziție două săli de sport și ar deveni mai atractiv pentru competiții interne și internaționale.

"Guvernul e departe, nu-l interesează cum arată Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj, care poate fi o perlă sportivă în materie de infrastructură și gândiți-vă, dacă ne-ar da-o rapid în proprietate cât de repede am putea să o modernizăm, să o dotăm cu aparatură de specialitate și ar intra în circuitul sportiv. Dacă le-am avea pe amândouă, ce atractivitate am putea reprezenta pentru competiții naționale și internaționale de atragere la Cluj, să ai două săli una de competiții, alta de antrenament, ambele de talie europeană", a mai spus primarul.

Boc s-a arătat supărat de "viteza melcului" cu care se mișcă autoritățile din Capitală și pe faptul că nu se rezolvă cu descentralizarea ca să nu se stea în "pixul unui ministru de la București".

"Sunt convins că se vor schimba lucrurile până la urmă, dar asta mă enervează pe mine la români, că lucrurile merg cu viteza melcului, că dacă am avea puterea de a lua deciziile la timp, țara s-ar mișca mult mai repede. Fă chestile astea elementare - descentralizează și nu sta în pixul unui ministru de la București ca să îți administreze o sală de sport dintr-un oraș", a răbufnit Emil Boc.

Comenteaza