Boc ține cu dinții de terenul de la Expo Transilvania. "Cu toate mijloacele voi apăra zona"

Boc ține cu dinții de terenul de la Expo Transilvania.
Primarul Clujului, Emil Boc, se opune construirii unor blocuri în zona cunoscută drept "groapa" din Mărăști. Acolo există un proiect imobiliar uriaș blocat.

În 2006, municipalitatea a concesionat pentru 49 de ani 5 hectare de teren societății Nervia, care urma să ridice un centru expozițional, dar și clădiri de apartamente și birouri. Nervia SRL are și o suprafață în proprietate acolo, de 150.000 de metri pătrați. Firma are printre acționari spanioli, dar și pe Ambrus Adam, patronul Amera Tower SRL, unul dintre sponsorii campaniei electorale locale a UDMR. Ambrus se plânge că a fost păcălit de municipalitate în proiectul Nervia; conform vechiului plan urbanistic general nu avea voie să construiască, dar i s-a promis că cel nou va fi mai permisiv, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

În "groapă" există prevăzută zonă verde atât în vechiul PUG, cât și în cel nou. Acum părțile sunt în proces, iar Nervia a repurtat anul acesta o primă victorie. Procesul este acum în faza apelului.

"Noi nu putem nici măcar să concesionăm altcuiva terenul, pentru că este în litigiu. Dezvoltatorul se încăpățânează să construiască. Cu toate mijloacele voi apăra zona", a spus Emil Boc.

Conform contractului de concesiune, Nervia urma să plătească Primăriei o redevență de 200.000 de euro pe an. Aceasta nu a fost plătită decât în primii trei ani, după care dezvoltatorul, dacă tot nu a reușit să înceapă construcția, a decis să oprească plățile. Aceasta este speța dintrr-un alt proces, de data asta intentat de Primărie societății Nervia.

Între timp, și planurile societății s-au schimbat. Ambrus a recunoscut în presă că Nervia nu mai este interesată să construiască obiectivele asumate în contractul cu Primăria Cluj-Napoca, tocmai pentru că ar fi trecut prea mulți ani de la semnarea acestuia: "Da, în 2007 aveam un proiect frumos pentru acest teren. Însă piața era alta atunci. Acum, în 2017 lucrile s-au schimbat mult. Încă nu știm ce vom construi, rămâne să luăm o decizie în sensul acesta și să venim cu un nou proiect".

Comenteaza