Foto Exodul bucureştenilor spre Cluj: „Încet, încet veniți toți!”

Exodul bucureştenilor spre Cluj: „Încet, încet veniți toți!”
Exodul bucureştenilor spre Cluj: „Încet, încet veniți toți!”
Exodul bucureştenilor spre Cluj: „Încet, încet veniți toți!”
Exodul bucureştenilor spre Cluj: „Încet, încet veniți toți!”

Exodul bucureştenilor spre Cluj nu poate fi stăvilit de administraţia din capitală. Se pare că oraşul de pe Someş are mai multe lucruri bune de oferit decât Bucureştiul. 

Unii bucureșteni aleg Clujul unde găsesc mai multe lucruri bune decât în Capitala României. Administraţia Boc are oferte mai bune decât promisiunile pentru următorii patru ani făcute bucureştenilor de noua administraţie din capitală.

Sociologul Barbu Mateescu a scris pe Facebook: „Încet încet veniți toți” după ce Andrei Bulearca, Project Manager la Funky Citizens, a anunțat că s-a mutat la Cluj, scrie clujcapitala.ro.

Beniamin P. i-a dat replica: „Da’ ce se dă domnu’ la Cluj, că venim și noi?”, dar Monica N. spune: "Veneam de mult, dar e prea scump pentru toți”.

Totuşi, Mateescu le răspunde celor care cred că Bucureştiul ar fi mai scump decât Clujul: „Bucureștiul e mai scump. Diferența la chirie e acoperită de prețurile mai mici la orice (desigur, cu excepția țigărilor și electronicelor), în special la facturile ce au de-a face cu întreținerea, căldura, electricitatea, etc”.

Acesta s-a mutat la Cluj de la București şi i-a oferit câteva sfaturi lui Andrei Bulearca:
„Nu trebuie să-ți dau manual de la zero, but keep in mind the basics:
1. iarna ciorapi de lână peste ăia normali,
2. find something to do in cele cinci luni de iarnă (ex. eu mi-am descoperit pasiuni pentru citit istorie și boardgame-uri, alții scriu romane, doctorate, fac amor non-stop etc etc etc)
3. suck the marrow out of summer – every second and every minute of it
4. stăpânește-te să scrii status-uri/să explici oamenilor/să le zici la telefon cât de diferit e totul față de Regat, they won’t understand you și la un moment dat îți dai seama că n-are sens
5. geografia ți s-a schimbat total, Budapesta, Viena, Germania sunt la 2 ore distanță în funcție de ce mijloc de transport folosești. Tehnic e adevărat și-n București, dar privirea îți e ațintită acolo spre Bulgaria și Marea Neagră”

Comenteaza