Buget record pentru Cluj, adoptat astăzi VIDEO

Buget record pentru Cluj, adoptat astăzi VIDEO
150 de milioane de euro. Este bugetul-record al Consiliul Judeţean Cluj, aprobat astăzi în plen. Potrivit preşedintelui Alin Tuişe, este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată Clujul, şi asta datorită fondurilor are vor veni de la Uniunea Europeană.

Adoptarea bugetului a fost mai rapidă şi mai liniştită ca niciodată, urmare a negocierilor prealabile între partide. Consiliul Judeţean va gestiona în 2012 aproximativ 150 de milioane de euro.

"Practic este cel mai mare buget din istoria Consiliului Judeţean şi totodată este cea mai mare sumă obţinută din fonduri europene, din istoria acestui judeţ. Această creştere a bugetului se datorează, în mod direct şi nemijlocit absorbţiei fondurilor europene, care, doar în acest an, sunt undeva în jur de 40 de milioane de euro", spune preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

În ciuda sumei-record, preşedintele administraţiei judeţene spune că bugetul proiectat pentru 2012 este unul realist. "În fiecare an, Consiliul Judeţean a aprobat un buget echilibrat,tocmai pentru a nu fi nevoit să facă rectificări negative, cum se întâmplă în cazul altor instituţii. În ultimii trei ani şi jumătate, judeţul n-a făcut niciodată rectificări negative. Asta înseamnă că am echilibrat foarte bine bugetul", spune el.

Printre cele mai importante proiecte care vor fi finanţate în 2012 de la bugetul judeţului se află Centrul de Management al Deşeurilor, Spitalul Regional de Urgenţă, pista Aeroportului Internaţional Cluj şi reabilitarea drumurilor judeţene.

 

Reporter: Valentin Mălăescu
Imagine: C. Fedeleş, R. Zincă

Comenteaza