Bugetul județului Cluj, pe anul 2021. Tișe: „Ca întotdeauna va fi insuficient, dar încercăm să cheltuim cât mai eficient”

Bugetul județului Cluj, pe anul 2021. Tișe: „Ca întotdeauna va fi insuficient, dar încercăm să cheltuim cât mai eficient”

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj așteaptă finalizarea bugetului pe anul 2021, pentru a putea creiona în ce domenii și în ce proiecte vor putea fi investiți banii.

În ședința ordinară a Consiliului Județean, de joi, 25 februarie 2021, președintele forului administrativ județean, Alin Tișe, a vorbit despre cum ar putea arăta bugetul pe anul 2021 și când ar putea fi finalizat.

 „În momentul în care vom primi comunicare de la finanțe despre buget, acesta o să fie afișat public, o să-l vadă consilierii județeni, dar și clujenii. Ca întotdeauna va fi un buget insuficient, dar suntem obișnuiți și încercăm să cheltuim cât mai eficient. Nu există proiecte de neacceptat, atâta timp cât ele sunt bune și vom avea și finanțare, eu am primul interes de a le implementa”, a declarat Alin Tișe.

Liderul CJ Cluj susține că, orice proiect bun pentru comunitate aduce tuturor un plus de bine. El este de părere că bugetul va fi gata în luna martie, sau s-ar putea amâna până la începutul lunii aprilie.

Consilierul județean al PNL, Lucian Cordiș a făcut un apel la colegii din comisia de buget-finanțe pentru a se întâlni fizic, în vederea dezbaterii proiectului de buget, fiind în opinia sa cel mai important proiect de pe parcursul unui an de zile. Liderul consilierilor județeni social-democrați, Alexandru Cordoș s-a arătat de acord cu propunerea liberalulul de a avea întâlniri față în față în cadrul comisiei.

Finanțare pentru toate drumurile județene

Alin Tișe a mai ținut să precizeze că în anul 2021 se vor prinde în buget toate drumurile județene rămase nefinalizate, din anii trecuți. „Ne dorim ca în anul ăsta să închidem tot ce înseamnă întrețineri de drumuri. Sigur, sunt unele care nu au fost modernizate, dar au fost întreținute, iar garanția este de doi ani.

Tot ceea ce rămas de anul trecut, le vom prinde anul acesta. Bugetul se va concentra pe închiderea poveștii cu drumurile județene. Dorința mea, și lucrăm la proiectul de buget în acest sens, este că toate drumurile rămase neacoperite anul trecut și acum doi ani, toate vor fi cuprinse în anexa de buget”, a conchis liderul forului județean.

Comenteaza