Cabana Blăjoaia din Cluj, readusă la viață de UBB. Noul proprietar investește 9 mil. lei, bani din PNRR

Cabana Blăjoaia din Cluj, readusă la viață de UBB. Noul proprietar investește 9 mil. lei, bani din PNRR

Cabana Blăjoaia, cunoscuta tabără din județul Cluj, rămasă în paragină după perioada comunistă, va fi readusă la viață după ce a fost preluată de UBB.

UBB  a scos la licitație lucrările de construcții pentru „Extindere și reabilitare clădire Bază de practică Blăjoaia, modificare structură șarpantă pod și refacere învelitoare, împrejmuire și acces auto, modificare instalații”. Valoarea totala estimată: 9.322.215,53 lei (fără T.V.A.), sursa de finanțare PNRR. Data limită de depunere a ofertelor este 28.08.2024.

Echipa de proiect e condusă de arhitectul Alexandru Mociran.

Baza de practică Blăjoaia este situată în perimetrul comunei clujene Măguri Răcătău. În baza de practică se desfășoară activități de practică și activități specifice de către studenții Facultăţilor de Știința și Ingineria Mediului, Geografie, Biologie, studenții Facultăţilor de Științe Politice. Aceste activităţi se va desfășoară în prezent numai pe perioada de vară, încălzirea nefiind asigurată pe timp friguros. Clădirea principală este într-o stare avansată de degradare a finisajelor, ea nefiind utilizată mai bine de 20 de ani. Anexele necesită și ele intervenții. Se dorește reabilitarea clădirii precum și mărirea capacităţii de cazare și realizarea unui sistem de încălzire bazat pe consumul de gaz butan. Alimentarea electrică se dorește a fi realizată prin intermediul unui generator electric şi prin dotarea cu panouri fotovoltaice.

Cabana a fost deschisă în 1973 și era administrată de Casa Pionierilor, actualul Palat al Copiilor. În 1990, cabana a fost preluată de Administraţia Judeţeană a Taberelor Şcolare, iar după o vreme a fost închisă.

Etichete
Comenteaza