Cad capete în criza gunoaielor din Floreşti. Un jurnalist va conduce societatea de salubritate

Cad capete în criza gunoaielor din Floreşti. Un jurnalist va conduce societatea de salubritate
Adunarea Generală a Asociaţilor societăţii de salubritate Quatro Eco Salub (QES), care deserveşte comunele Floreşti, Gilău, Căpuşu Mare şi Măguri Răcătău, a luat joi o decizie radicală în ceea ce priveşte managementul societăţii.

Trei au fost punctele aflate pe ordinea de zi a şedinţei acestei societăţi în care cele patru primării sunt acţionari: analiza situaţiei financiar-contabile a QES, analiza managementului defectuos al societăţii şi înlocuirea managerului acesteia.

Asociaţii firmei de salubritate au decis joi înlocuirea directorului general al societăţii, Livia Baica, şi numirea în această funcţie a jurnalistului Florin Otrocol. Cel din urmă a mai fost implicat în managementul unor proiecte pe fonduri europene derulate de Primăria Floreşti şi a condus timp de mai mulţi ani o firmă de transport internaţional.

Otrocol este inginer ca profesie de bază, dar s-a făcut cunoscut mai mult în rândul clujenilor prin meseria de jurnalist. A condus ziarul Informaţia de Cluj, a lucrat în redacţia ZIUA de CLUJ şi a realizat emisiunea matinală a postului de radio REALITATEA FM Cluj.

Acesta a declarat că în termen de o săptămână va propune un plan de acţiuni pentru depăşirea crizei gunoaielor din zona de activitate a operatorului de salubritate. Cea mai mare comună din România, cu peste 30.000 de locuitori, se confruntă cu o criză a gunoaielor, care sunt ridicate de la firme şi populaţie cu mare întârziere, chiar şi o dată la două săptămâni.

Primarul Horia Şulea a cerut de două ori Prefecturii Cluj declararea stării de alertă în comună, care să permită luarea unor măsuri de urgenţă pentru deblocarea crizei, dar a fost refuzat de fiecare dată.

Prefectul Gheorghe Vuşcan a explicat că, la ultima şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pe această temă, numai trei membri au votat aşa cum a cerut primarul Floreştiului, pentru intrarea comunei în stare de urgenţă, iar restul s-au opus ori s-au abţinut.

La sfârşitul lunii iulie 2016, ZIUA de CLUJ a publicat mai multe documente şi informaţii potrivit cărora QES a fost notificată de către proprietarul rampei de depozitare de la Pata Rât că nu mai poate duce gunoaiele pe această platformă, dar nu din cauză că rampa ar fi supraîncărcată, aşa cum susţinea QES, ci din motive de întârziere a plăţii unor facturi restante. Vezi aici detalii.

Primăria Floreşti a demarat deja procedurile pentru autorizarea în comună a unei rampe provizorii de transfer a deşeurilor, dar aceste demersuri pot dura câteva luni.

Comenteaza