Când se face sensul giratoriu de la intersecția străzilor Borhanciului și Fagului

Când se face sensul giratoriu de la intersecția străzilor Borhanciului și Fagului

Primarul Emil Boc a anunțat când va fi gata sensul giratoriu de la intersecția străzilor Borhanciului și Fagului. 

"Acolo se face când se face și centura metropolitană. Că de aia sunt blocate toate proiectele imobiliare mari din zonă. Acolo va fi un sens giratoriu consistent și lărgirea Borhanciului la 4 benzi, face parte din proiectul centurii", a explicat Boc. 

Termenul de finalizare a documentațiilor pentru centura metropolitană a Clujului este 31 martie 2022.  De asemenea, primarul a ținut să exprime și un punct de vedere tăios față de solicitarea proiectanților de prelungire a termenului:  „Am prelungit, la solicitarea proiectanților, termenul cu 3 luni, datorită complexității procedurilor, spun ei. Le atrag atenția în modul cel mai elegant și politicos cu putință că vor intra pe lista rușinii, dacă termenele pe care și le-au asumat, nu le respectă. Aici este vorba de proiecte majore ale comunității noastre, cu care nu ne putem juca”. 

Centura metropolitană ar urma să fie finalizată în 2026.

Date tehnice ale proiectului TR 35 Centura Metropolitana Cluj:


   42 km de drum național cu 2 benzi pe sens, bandă de acostament și zonă mediană
 Viteze de proiectare: 17 km - 80 km/h, respectiv 25 km - 100 km/h
 20 noduri rutiere denivelate
 96 poduri/pasaje cu lungime max de 1540m
 3 tunele din care 1 în soluție săpătură deschisă (cut & cover) în lungime de 490m și 2 în soluție de galerie cu lungime de 370m
 20 km de piste pentru bicicliști și micromobilitate
 25 de km de panouri antifonice cu amplasare pe părțile laterale și/sau median
 Corelarea TR35 cu alte proiecte majore aflate în diferite stadii: PUZ Sopor, Spitalul Regional de Urgenta, Spitalul pediatric monobloc, Tren metropolitan/metrou, Deviere Someș în zona aeroport/Apahida

Drumuri de legatura în portofoliul CNAIR

 8 drumuri de legatură în lungime de 24 km
 Viteza de proiectare cuprinsă între 50 și 80 km/h
 2 tuneluri în soluție de galerie în lungime de 450 respectiv 310 m
 Se asigură legătura directă cu toate drumurile naționale din zona metropolitană CLUJ: A3, DN1, DN1F, DN1N (V.O.C.E.), DN16, DN1C, V.O.C.N.E.
 21 poduri/pasaje cu lungime max=607m
 7.5 km piste pentru bicicliști și micromobilitate
 asigurarea prin 2 căi directe a accesului la Spitalul Regional De Urgență și conexiune directă la Spitalul pediatric monobloc.

Proiectul strategic TR35 - Drum TransRegio - Centura Metropolitană Cluj, aflat în faza finală a Etapei Studiu de fezabilitate, PUZ, DTAC, Exproprieri - este dezvoltat de asocierea EXPLAN (lider de asociere), CADSIL SRL – TRANSINVEST BUDAPEST kft. – SPECIÁTERV ÉPITOMÉRNOKI kft. Beneficiarul proiectului este Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin CNAIR, iar beneficiari indirecți sunt UAT-urile din zona metropolitană Cluj: Cluj-Napoca, Gilău, Florești, Apahida, Baciu, Feleacu.

Comenteaza