Video Când va fi GATA PUG-ul comunei Apahida. Primarul Fati: „Încercăm să evităm îmbâcseala de locuințe”

Când va fi GATA PUG-ul comunei Apahida. Primarul Fati: „Încercăm să evităm îmbâcseala de locuințe”

Chiar dacă ar fi trebuit să fie gata la jumătatea anului 2023, Planul Urbanistic General al comunei Apahida mai are de obținut avize și cel mai probabil va fi finalizat undeva la sfârșitul anului.

Edilul din Apahida, Grigore Fati, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre stadiul în care se află noul Plan Urbanistic General (PUG), care ar trebui să reglementeze dezvoltarea pe viitor a comunei.

„PUG-ul Apahidei este în procedură de avizare. Înainte de sărbători am vorbit cu cei de la PUG și aveam vreo 7-8 avize primite pe el. Cel mai mult va dura cel de la mediu. Este o procedură care nu poate fi scurtată. Eu speram ca până la jumătatea acestui an să ajungă la Consiliul Județean, iar ulterior la Consiliul Local. Se pare că termenul real este la sfârșitul anului. 

Este bine și așa că măcar îl vom finaliza odată, pentru că tot timpul ne-a creat probleme. Unele au fost inerente și chiar binevenite. De exemplu, centura metropolitană TR 35 deoarece și asta ne-a întârziat destul de mult, dar nu puteam să o luăm noi cu PUG-ul înainte și să nu mai ținem cont de ce urmează cu acest proiect. 

Sper să iasă o lucrare bună. Nu va fi pe așteptările tuturor pentru că este clar că vor fi și cetățeni care nu vor fi mulțumiți de unele chestiuni care sunt prinse în PUG. Per ansamblu sper să fie bun pentru majoritatea populației. De exemplu, orice cale de comunicare, șoșea, stradă, care apare în PUG creează disconfort pentru cei care au teren acolo”, a declarat, la ZIUA LIVE, Grigore Fati.

„De asemenea, acolo de unde se va trece de la 300 mp la 600-700 minimum, proprietarul terenului spune că le lezăm interesul. Că nu poate face pe 700 mp două case, ci doar una, dar cel care va cumpăra casa se va simți mai bine și va avea mai mult spațiu. Încercăm tocmai să evităm această îmbâcseală de locuințe, ca să nu spun aglomerare. Aglomerarea oricum n-o putem evita total”, a adăugat primarul Apahidei.

Comenteaza