Video Când va fi preluat CMID-ul de către Supercom? Tișe: „Este o chestiune de zile”

Când va fi preluat CMID-ul de către Supercom? Tișe: „Este o chestiune de zile”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Societatea Supercom va ridica gunoaiele clujenilor în următorii 10 ani. Tot compania bucureșteană a câștigat și operarea CMID – centrul de management integrat al deșeurilor.

Circuitul deșeurilor în județul Cluj se apropie de final deoarece perioada de tranziție între RADP și Supercom, în ceea ce privește preluarea CMID-ului de către cei din urmă, se va face în câteva zile, a anunțat liderul CJ Cluj, Alin Tișe, la ZIUA LIVE.

Ne apropiem de final și cu această perioadă de tranziție. Noi le-am acordat-o și pe partea de colectare, pentru că au avut dificultăți și am avut reclamații din tot județul. Au fost mai multe motive: necântărire, faptul că nu ajungeau la timp, etc. În paralel cu asta, le-am dat termenul de preluare de la RADP până când cei de la Supercom își vor întocmi documentația de la mediu, respectiv de la pompieri și garanția de administrare a viitorului centru. Estimez că în câteva zile vom putea să predăm CMID-ul la Supercom.

Mai există câteva documente de pus la punct, legate de aceste garanții pe care sper să le rezolve cât mai repede. Oricum, cei de la RADP au plecat și așteaptă predarea. Urmează să intrăm într-un normal. După asta, trebuie să gestionăm deștept și eficient partea de tarife pentru că vor fi aceiași care vor avea colectarea, depozitarea și gestionarea deșeurilor, iar atunci poate fi o strategie care să ducă la o plafonare a prețurilor, dacă nu o scădere. Ei vor putea să-și valorifice o parte din gunoi”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Supercom a solicitat modificarea tarifelor pentru operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea modificării tarifelor de salubrizare prevăzute în Contractul de delegare prin concesionare a gestiunii serviciului public de operare a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor Cluj-Napoca nr. 7735/69 din 28.02.2022 a fost pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Cluj, de joi, 30 martie 2023. Proiectul a fost aprobat în unanimitate de voturi. Vezi AICI mai multe detalii și care vor fi noile tarife.

Amintim, compania Supercom va ridica gunoaiele menajere din tot județul Cluj pentru următorii 10 ani. Este vorba despre toate cele trei loturi – Cluj-Napoca/Huedin, Gherla/Dej și Turda/Câmpia Turzii, fiecare cu comunele din jur, dar și operarea CMID – Centrul de Management Integrat al Deșeurilor. Licitația a fost organizată de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan, din care face parte Consiliul Județean Cluj și primăriile.

Comenteaza