Video Când va fi racordată toată populația Clujului la rețeaua de apă și canalizare

Când va fi racordată toată populația Clujului la rețeaua de apă și canalizare

Clujenii care încă nu sunt racordați la rețeaua de apă și canalizare vor trebui să mai aștepte încă doi-trei ani, a anunțat directorul general al Companiei de Apă Someş S.A, Călin Neamțu.

Neamțu a fost întrebat, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) în ce orizont de timp ar putea fi racordată 100% din populația județului Cluj la rețeaua de apă și canalizare.

„După finalitatea Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM), adică în 2023, la nivel de apă potabilă pot să spun că aproape 98% vor fi alimentați cu apă. Doar dacă ne bazăm pe acest program de investiții. Dacă reușim și facem și investițiile din redevență, programul înlocuire-întreținere-dezvoltare, în ceea ce privește alimentarea cu apă, eu cred că în maximum 2-3 ani de zile, tot județul Cluj ar putea fi alimentat cu apă potabilă în condiții normale.

Legat de partea de canalizare, astăzi, sunt în jur de 70-72% din oamenii județului Cluj care beneficiază de acest serviciu. La finalul anului, prin proiectele pe care le facem, scontăm să fie undeva la 77%. La finalul anului 2023, când se încheie și POIM-ul, să ne apropiem de 80-82%. Vor rămâne în continuare anumite zone, care din punct de vedere al terenului, realizarea unor rețele de canalizare în sistem centralizat este mai greoaie. 

Sperăm ca, prin alte programe de investiții, să se poată realiza și în aceste zone rețele de canalizare. Mai este varianta unor sisteme inteligente, care prevăd realizarea unor bazine vidanjabile la capete de stradă, acolo unde configurația terenului nu permite realizarea unei rețele de canalizare menajere”, a afirmat directorul general de la Compania de Apă Someș.

Comenteaza