Când vom avea autobuze pe hidrogen în Cluj-Napoca? Boc: "Începem demersurile. Vom da ora exactă și aici"

Când vom avea autobuze pe hidrogen în Cluj-Napoca? Boc: "Începem demersurile. Vom da ora exactă și aici"

Primarul Emil Boc a anunțat că încep demersurile pentru proiectul privind transportul public pe hidrogen în Cluj-Napoca.

Edilul Clujului a fost întrebat la ZIUA LIVE când o să vedem primele autobuze cu hidrogen în Cluj-Napoca.

"Pot să vă spun că anul acesta începem demersurile, după care o să vă dau pașii concreți - întâi se termină studiul de fezabilitate, apoi se depune pentru finanțare pentru programul operațional 2021-2027. Anul acesta sperăm să putem face documentațiile tehnice într-o fază cât mai avansată, avem un parteneriat strategic cu UTC-N și cu experții pe care aceasta îi are. Aceasta va fi una dintre tehnologiile viitorului", a declarat Emil Boc.

Primarul a subliniat că municipiul Cluj-Napoca va fi primul oraș din România care dezvoltă un astfel de proiect.

"Din nou Clujul va da ora exactă și aici, la fel cum am făcut și cu autobuzele electrice în 2018, când am fost primul oraș din România care a pus pe șosea un autobuz electric în această țară. Și în materie de hidrogen vom fi primil oraș din România care va implementa această tehnologie", a declarat primarul Emil Boc.

În urmă cu doi ani, la Cluj-Napoca a fost testat un autobuz care prezenta ultimele tehnologii din domeniul decarbonizării.

 

Comenteaza