Carduri de motorină de la o firmă de salubrizare, găsite acasă la primar

Carduri de motorină de la o firmă de salubrizare, găsite acasă la primar
Directorul sucursalei clujene a companiei de salubritate Rosal Grup, şi casieriţa societăţii au fost audiaţi ieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj.

Cei doi au fost întrebaţi de procurori cum au ajuns în casa primarului două carduri pentru alimentare cu carburant emise de Rosal.

Procurorii au găsit cardurile de motorină de la Rosal Grup la percheziţia pe care au efectuat-o săptămâna trecută la domiciliul primarului Sorin Apostu. Directorul Rosal Cluj, Sergiu Hossu, a refuzat să vorbească cu presa, delegându-l pentru acest lucru pe avocatul societăţii, Gabriel Gaman, care l-a asistat la audiere.

Avocatul a explicat în ce condiţii au fost emise cardurile pentru carburant. "Aceste carduri au fost emis în 2006. Atunci practicam acest sistem, să ducem carduri la inspectorii primăriei pentru că nu se puteau deplasa pe teren", spune avocatul Rosal Grup. Acesta nu a putut însă să explice de ce aceste carduri au fost găsite la domiciliul primarului. "Acum facem verificări", a menţionat acesta. Potrivit avocatului, primăria nu a fost singura beneficiară a cardurilor. "Noi chemam la verificări inspectorii primăriei, pompierii şi chiar poliţia, iar aceştia motivau că li s-a terminat cota de carburant şi nu au cum să se deplaseze, aşa că am decis să le punem la dispoziţie un număr de litri de motorină, pentru că nu aveam maşini cu care să-i transportăm la acea vreme. De aici, existenţa acestor carduri", a precizat Gaman.

Întrebat dacă în atenţia procurorilor se află şi contractul câştigat recent de Rosal Grup pentru amenajarea spaţiilor verzi, avocatul a spus că nu poate răspunde. "E o chestiune care ţine de anchetă. Nu avem de ce să fim acuzaţi, pentru că noi am câştigat contractul de salubritate în instanţă", a conchis Gaman. Contractul de salubritate pentru oraş este împărţit de Rosal cu societatea Brantner-Vereş, al cărei administrator, Călin Stoia, este arestat preventiv alături de primar. Licitaţia din 2009 a fost contestată în instanţă de societatea ASA Servicii Ecologice, care a pierdut însă procesul.

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată.

 

 

Comenteaza