Foto Casă pentru familiile copiilor internați la Oncologie, în Cluj. Investiție de 1,2 milioane de euro

Casă pentru familiile copiilor internați la Oncologie, în Cluj. Investiție de 1,2 milioane de euro

Proiectul Căsuţa Părinţilor prevede construirea unei clădiri cu 10 camere pentru cazarea gratuită a familiilor copiilor aflaţi sub tratament medical la Institutul Oncologic I. Chiricuță.

Preşedintele asociaţiei Alexandru Damian, Claudiu Brisc, a declarat că valoarea investiţiei este estimată la 1,2 milioane de euro şi că proiectul este derulat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, clădirea va găzdui familiile copiilor aflaţi sub tratament medical la Institutul Oncologic..

„Accesul la cazare va fi gratuit şi se va face pe bază de programare de la medicii institutului. Căsuţa Părinţilor va avea o suprafaţă de 1.000 mp, 10 camere de cazare cu băi proprii, spaţiu de gătit şi de luat masa cu toate dotările necesare, loc de joacă pentru copii, bibliotecă, loc de recreere pentru părinţi, spaţiu comun de socializare, terasă, spaţii tehnice.

Terenul, de 680 mp, situat în apropierea Institutului Oncologic, este pus la dispoziţie de Primăria Cluj-Napoca. Finanţarea va fi asigurată din surse private”, a spus Brisc, citat de Mediafax. Primarul Emil Boc a transmis un mesaj de felicitări inițiatorilor și tuturor celor care susțin Căsuța Părinților. Aici se vor putea caza gratuit părinții care sunt în nevoie, pe perioada efectuării tratamentului copiilor.

"Această inițiativă demonstrează faptul că solidaritatea umană este o dimensiune reală, arată faptul că există oameni cu mult suflet, cu multă pasiune, cu preocupare față de soarta celuilalt și cu dorința de a face bine. Avem șansa de a avea la Cluj un institut oncologic de excepție, cu cadre medicale și profesioniști de talie europeană, care ne ajută să înfruntăm această maladie, atât de nemiloasă.

Avem cadrul potrivit pentru a ajuta. Primăria Cluj-Napoca a fost, este și va fi alături de Căsuța Părinților și îi asigur pe organizatori de participarea și sprijinul constant al primăriei în realizarea proiectului. De asemenea, mă adresez tuturor clujenilor și nu numai: dacă puteți face un bine, să îl faceți! Sprijiniți această inițiativă deoarece orice sprijin este binevenit!", a transmis primarul Clujului.

Parteneriatul cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca constă în oferirea de către municipalitate a terenului necesar construcției. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea acordului de parteneriat necesar implementării programului social poate fi consultat pe site-ul primăriei. Prin Direcția de Asistență Socială și Medicală, Primăria Cluj-Napoca va acoperi cheltuielile cu utilitățile după ce proiectul va fi încheiat.

Căsuța Părinților va avea 1.000 mp, fiind structurată astfel: 10 camere de cazare cu băi proprii, spațiu de gătit și de luat masa cu toate dotările necesare, loc de joacă pentru copii, bibliotecă, loc de recreere pentru părinți, spațiu comun de socializare, terasă, spații tehnice.

Terenul, oferit de Municipiul Cluj-Napoca, se află pe str. Republicii nr. 43, foarte aproape de institut. Accesul la cazare este gratuit și se va face pe bază de programare în cadrul clinicii de către medicul curant, în limita locurilor disponibile.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza