Foto Case de vacanță ca în filme pe malul lacului Beliș / Arhitectul șef al Clujului: „Dacă ar veni toți cu o asemenea arhitectură...”

Case de vacanță ca în filme pe malul lacului Beliș / Arhitectul șef al Clujului: „Dacă ar veni toți cu o asemenea arhitectură...”
| Foto: randări - Birou arhitectură Format4
Case de vacanță ca în filme pe marginea lacului Beliș / Arhitectul șef al Clujului: „Dacă ar veni toți cu o asemenea arhitectură...”
Case de vacanță ca în filme pe marginea lacului Beliș / Arhitectul șef al Clujului: „Dacă ar veni toți cu o asemenea arhitectură...”
Case de vacanță ca în filme pe marginea lacului Beliș / Arhitectul șef al Clujului: „Dacă ar veni toți cu o asemenea arhitectură...”

Membrii comisiei de urbanism a județului Cluj au dat, joi, un aviz favorabil construirii a patru case de vacanță în localitatea Beliș, chiar pe marginea lacului.

Proiectul se numește „STUDIU DE OPORTUNITATE, P.U.Z. SI DOCUMENTATIE PENTRU AUTORIZAREA EXECUTARII LUCRARILOR DE CONSTRUIRE PATRU CASE DE VACANTA, LOC. BELIȘ”, a fost pe „masa” Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Potrivit documentației, tema de proiectare presupune elaborare PUZ –pentru construirea a 4 case de vacanță cu regim de înălțime D+P, amenajari exterioare, împrejmuirea incintei precum și racordarea acesteia la toate rețelele tehnico-edilitare existente în zonă.

Teritoriul studiat prin PUZ, în suprafață de 3234 mp, este situat în intravilanul localității Beliș (o suprafață de 1.687 din cei 3.234 mp totali), în extremitatea sudica, pe malul lacului, în afara zonelor de protecție arhitectural-urbanistică.

„Amplasamentul este situat într-o zonă de dezvoltare turistică, unde există numeroase case de vacanță, motiv pentru care este oportună și binevenită realizarea funcțiunii de case de vacanță, care va avea un efect pozitiv la nivel urbanistic în zonă, închegând zona.

S-a optat pentru o ocupare a terenului în cel mai eficient mod, ca și poziționare și orientare, accesibilitate, precum și ca și indicatori urbanistici. Funcțiunea dorită – case de vacanță – nu va avea un impact negativ asupra calității și caracteristicilor zonei, integrându-se acesteia și contribuind prin amenajările propuse la asigurarea unei arhitecturi de calitate”, se mai arată în memoriul tehnic.

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a ținut să laude modul în care arată casele de vacanță, precizând: „Dacă ar veni toți cu o asemenea arhitectură ne-ar fi și nouă mult mai ușor. Felicitări! Arată foarte bine”, le-a transmis Salanță proiectanților.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza