Cât costă distracția clujenilor de 1 Decembrie și Revelion 2025. FĂRĂ ARTIFICII

Cât costă distracția clujenilor de 1 Decembrie și Revelion 2025. FĂRĂ ARTIFICII

Consilierii locali vor aproba, săptămâna viitoare, proiectul privind alocarea sumei de 950.000 de lei de la bugetul local pe anul 2024, pentru organizarea evenimentelor „1 Decembrie – Ziua Națională a României” și „Revelion 2025”.

- cheltuieli legate de prestațiile artiștilor (onorariu, transport, cazare și masă) – 450.000 lei;

- sonorizare și ecrane LED - 100.000 lei

- costurile pentru iluminat arhitectural și show lumini– 150.000 lei;

- promovarea evenimentelor – 30.000 lei;

- costurile pentru spectacolele cu drone - 170.000 lei;

- realizarea unor spectacole multimedia sincronizate pe o coloană sonoră – 50.000 lei.

Amintim, primăria Cluj-Napoca a alocat anul trecut pentru aceste evenimente suma de 900.000 de lei.

Proiectul de HCL nu cuprinde sume pentru spectacol de artificii. Recent, primarul Emil Boc declara că dorește să renunțe la acest obicei în favoarea spectacolului de drone, acest lucru după ce a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 unde a remarcat faptul că a fost singura ediție unde n-au existat focuri de artificii. 

„A fost cea mai fastuoasă ceremonie de deschidere pe care am văzut-o eu vreodată. Pentru prima dată n-am văzut focuri de artificii la Jocurile Olimpice. Asta trebuie să fie direcția, apropos de dimensiunea verde despre care tot vorbim. Utilizarea jocurilor de lasere cu muzică și jocuri de lumini – acesta trebuie să fie viitorul. Clujul se îndreaptă spre dimensiunea asta de a renunța, încet dar sigur, la focurile de artificii. Trecem pe drone, pe jocuri de lumini și lasere. În direcția asta merge orașul: tot mai puține spre zero focuri de artificii. Va fi o tranziție ca oamenii să vadă și să înțeleagă de ce e necesară această măsură. Sigur, e nevoie de multă comunicare. E o formă de respect pentru mediu, pentru animalele de companie și nu în ultimul rând pentru a arăta dimensiunea inovatoare a Clujului, la fel cum a procedat Parisul”, a mai spus Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Edilul șef al Clujului a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 la invitația primarului Parisului, Anne Hidalgo, și a văzut evenimentul din Turnul Eiffel, la un etaj mai jos de unde a cântat Céline Dion.

Comenteaza