Cât te costă închirierea noii bijuterii a Clujului FOTO

Cât te costă închirierea noii bijuterii a Clujului FOTO
Noua bijuterie a Clujului îşi deschide în curând porţile pentru toţi locuitorii oraşului. Clujenii pot să practice diferite sporturi în incinta Sălii Polivalente, să folosească sălile de conferinţă sau să se bucure timp de o oră de salonul VIP. Tot ce trebuie să facă e să scoată din buzunar o sumă considerabilă de bani.

În sedinţa de Consiliu Local de joi, au fost analizate şi dezbătute tarifele care vor fi practicate pentru organizarea evenimentelor artistice, culturale, educaţionale sau sportive în incinta Sălii Polivalente, iar taxele au fost stabilite în conformitate cu un studiu de piaţă cu referire la tarifele de închiriere percepute de alte săli din oraşe precum Bucureşti, Sibiu, Baia-Mare sau Mediaş.

"Am spus de nenumărate ori că îmi doresc ca Sala Polivalentă să fie închiriată la tarife minime, limita fiind aceea de a acoperi cheltuielile cu lumina și alte utilități. Ne-am consultat cu colegii și prețurile de închiriere a Sălii Polivalente și a Sălii Sporturilor Horia Demian sunt aproximativ la fel din câte am înţeles ", a declarat primarul Emil Boc.

În urma acestor studii de piaţă au fost propuse următoarele preţuri:

Pentru realizarea unui eveniment cultural-artistic, organizatorii vor trebui să scoată din buzunar 4000 de euro pentru 48 de ore, 2500 de euro pentru 24 de ore şi 1500 de euro pentru 12 ore.

Închirierea sălii pentru antrenamentele sportivilor de performanţă costă 100 de lei pe oră, iar pentru antrenamentele amatorilor costurile se dublează, taxa fiind de 200 de lei pe oră. Spaţiul pentru competiţii sportive costă 120 de lei pentru o oră, în timp ce închirierea suprafeţei centrale de joc pentru amatori ajunge la 300 de lei pentru aceeaşi perioadă de timp.

Pentru diferite evenimente sau prezentări, Sala Polivalentă oferă spre închiriere sălile de conferinţe ale căror costuri se vor ridica la 150, respectiv 200 de lei. De asemenea, pentru a petrece o oră în salonul VIP, clujenii trebuie să achite 250 de lei pentru o oră.

Noua Sală Polivalentă beneficiază de un spaţiu generos de parcare, de peste 400 de locuri, iar şoferii trebuie să scoată din buzunar un leu pe oră pentru a-şi lăsa autoturismele în parking.

Preţurile practicate pentru închirierea spaţiilor de la Sala Polivalentă sunt uşor mai mari decât cele de la Sala Sporturilor, unde cei interesaţi pot închiria sala pentru concerte şi evenimente cu 13.200 de lei, adică aproximativ 3.000 de euro, iar chiria pentru antrenamente şi meciuri oficiale este de 80 de lei.

Sala Polivalentă este administrată de o societate comercială a fost înfiinţată, urmând modelul societăţii Cluj Arena, care administrează stadionul inaugurat în 2011.

Bijuteria Clujului a fost realizată în urma unor mari eforturi, după o perioadă în care proiectul a fost abandonat. Noua Sală Polivalentă din Cluj a fost finalizată de acelaşi constructor care a început proiectul, dar a pierdut contractul în instanţă. Licitaţia pentru finalizarea lucărilor la Sala Polivalentă a revenit tot companiei CON-A din Sibiu, a cărei ofertă iniţială a fost declarată neconformă de instanţă.

Noua bijuterie a Clujului a fost construită pe baza unei investiţii totale de 88 de milioane de lei, cu scopul de a găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale, congrese şi concerte.

Inaugurarea oficială a Sălii Polivalente va avea loc în 31 octombrie, cu un concert susţinut de artistul britanic James Blunt, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania - TIMAF.

Comenteaza