Cât va costa distracția clujenilor de 1 Decembrie și Revelion 2024! Vor fi concerte, artificii și show de drone

Cât va costa distracția clujenilor de 1 Decembrie și Revelion 2024! Vor fi concerte, artificii și show de drone

Cheltuielile primăriei Cluj-Napoca pentru evenimentele de 1 Decembrie și Revelion 2024 vor fi mai scumpe decât anul trecut, cu aproximativ 200.000 de lei.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, joi, proiectul de hotărâre privind aprobarea alocării sumei de 900.000 de lei de la bugetul local pe anul 2023, pentru organizarea evenimentelor „1 Decembrie – Ziua Națională a României” și „Revelion 2024”.

Potrivit documentației, „cu festivaluri de talie internațională precum TIFF, Untold, Sports Festival, Jazz in the Park, Opera Aperta, Zilele Clujului, Zilele Culturale Maghiare, municipiul a ridicat standardele acestui gen de activități, iar Ziua de 1 Decembrie reprezintă un moment deosebit de bucurie și de sărbătoare pentru români și clujeni deopotrivă”.

În fiecare an, ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională a României este marcată la Cluj-Napoca printr-o serie de manifestări oficiale de tradiție, dar și ample acțiuni cultural-artistice care reconstituie atmosfera istorică premergătoare Unirii de la 1 decembrie 1918, când Transilvania s-a unit cu Principatele Române. Sărbătorirea Anului Nou reprezintă un eveniment de referință celebrat în toată lumea, în funcție de tradiția fiecărei culturi. Dorim ca spectacolul din noaptea de Revelion să constituie un reper de referință al unui an plin de evenimente care-i conferă municipiului Cluj-Napoca statutul de oraș european din inima Transilvaniei”, se mai arată în referatul tehnic.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 25 de voturi „pentru”.

Pe ce se vor cheltui banii

Având în vedere evoluția prețurilor, bugetul pe capitole, solicitat pentru evenimentele 1 Decembrie - Ziua Națională a României și Revelion 2024 este:

- cheltuieli legate de prestațiile artiștilor (onorariu, transport, cazare și masă) – 380.000 lei;

- costurile pentru iluminat arhitectural – 150.000 lei;

- promovarea evenimentelor – 30.000 lei;

- costurile pentru spectacolele cu drone și artificii - 160.000 lei;

- realizarea unor spectacole multimedia de lasere și video mapping sincronizat pe o coloană sonoră – 180.000 lei.

Amintim, primăria Cluj-Napoca a alocat anul trecut pentru aceste evenimente suma de 700.000 de lei.

Comenteaza