Cât vor costa cele 34 de microbuze școlare electrice pentru elevii din județul Cluj

Cât vor costa cele 34 de microbuze școlare electrice pentru elevii din județul Cluj
| Foto: editie.ro

Consiliul Județean Cluj a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul având ca obiect furnizarea unui număr de 34 de microbuze electrice pentru elevii clujeni.

Achiziția face parte din cadrul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Este o etapă importantă pe care o parcurgem în vederea asigurării unor condiții de transport moderne și sigure pentru elevii din Cluj. Vom îndeplini, astfel, un obiectiv esențial pentru dezvoltarea unei comunități, respectiv acela de a facilia accesul la educație al tuturor tinerilor, în special al celor care provin din zonele rurale, chiar și din cele mai îndepărtate sau cu o populație scăzută.

Pe lângă acestea 34, Consiliul Județean a mai obținut finanțare nerambursabilă pentru alte 25 de microbuze care vor ajunge, de asemenea, în comunele clujene. Astfel, prin grija forului administrativ județean, 59 de unități administrativ-teritoriale vor dispune de noi mijloace de transport școlar. În final, intenția Consiliului Județean este ca fiecare comună clujeană să beneficieze de un asemenea microbuz școlar”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Astfel, vor fi achiziționate 34 de microbuze școlare electrice și prietenoase cu mediul, cu o capacitate de 16+1 locuri, dintre care unul pentru persoane cu dizabilități. Totodată, acestea vor fi dotate cu facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă și vor beneficia, printre altele, de tehnologii de siguranță modernă care oferă asistență șoferului pentru evitarea unor situații care pot conduce la accidente rutiere.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, valoarea totală estimată a investiției este de 30.620.080 lei, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind data de 28 iunie a.c., ora 15.00.

Comenteaza