Câte deplasări în străinătate au făcut şefii judeţului. Cine s-a plimbat mai mult şi cât s-a cheltuit

Câte deplasări în străinătate au făcut şefii judeţului. Cine s-a plimbat mai mult şi cât s-a cheltuit
Cel mai mult a fost plecat în străinătate anul trecut preşedintele interimar al CJ Cluj, Vakar Istvan (UDMR), care a preluat conducerea instituţiei, după arestarea lui Horea Uioreanu, în mai 2014.

 

Potrivit unei informări trimise de CJ la cererea ZIUA de CLUJ, şefii forului judeţean au făcut în total şapte deplasări în străinătate, pentru care au cheltuit 20.035 de lei, adică 4.522 de euro. Cele mai multe ieşiri din ţară le-a contabilizat vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte Vakar Istvan (UDMR), în număr de şase, spre mai multe destinaţii.

Liderul interimar al CJ a fost împreună cu şeful de serviciu Diana Coman la Munchen, în Germania, la târgul internaţional de investiţii şi imobiliare Expo Real. Aceasta a fost şi cea mai scumpă deplasare, costând 9.350 de lei.

Vakar a mai fost plecat în Polonia, la vernisajul expoziţiei „Şcoala de Artă de la Cluj" şi la Forumul Economic al Regiunilor (unde s-au cheltuit 2.094 lei), în Ungaria, la Eger, la festivalul producătorilor de vin din zona de nord a Ungariei (897 de lei) şi la Fejer, la Forumul Economic „Zona Carpatină" (pentru care s-au cheltuit 762 de lei).

Preşedintele interimar al CJ Cluj s-a mai deplasat în 2014 în Ucraina, la Cernăuţi, unde a participat la două evenimente, "Zilele culturii tradiţionale române" şi la festivalul-concurs internaţional de muzică populară românească „În grădina cu flori multe". Pentru deplasarea la Cernăuţi a fost decontată suma de 743 de lei.

Anul trecut, Vakar a mai ajuns şi la Chişinău, la Zilele Bibliotecii Transilvania din capitala Republicii Moldova, deplasare pentru care s-au cheltuit 647 de lei. Vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, a fost plecat anul trecut în Franţa, la Paris, la Salonul Internaţional pentru Agricultură şi Utilaje Agricole. Suma decontată pentru această vizită a fost de 5.540 de lei.

 

Comenteaza