Video Câți bani a pierdut BT Arena din cauza pandemiei. Surpriza de care vor avea parte clujenii când se vor reîntoarce în Sala Polivalentă

Câți bani a pierdut BT Arena din cauza pandemiei. Surpriza de care vor avea parte clujenii când se vor reîntoarce în Sala Polivalentă

Directorul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, Ionuț Rusu, susține că veniturile din organizarea evenimentelor artistice au scăzut cu 100%, din cauza pandemiei generate de noul coronavirus.

Ionuț Rusu a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), despre situația financiară a sălii „Veniturile din organizarea de evenimente artistice au scăzut cu 100%, nu mai există astfel de evenimente din 2020, până în momentul de față. 2019 a fost un an foarte bun, am avut un profit net de peste 500.000 de euro.

În 2020, la fel, până în luna martie, am avut un an la fel de bun, venituri bune, dar din 15 martie s-a închis piața de evenimente. Am fost principalii afectați pentru că suntem cea mai mare sală din România”, a declarat, la ZIUA LIVE, directorul BT Arena. El spune că pierderea financiară nu este foarte mare, chiar dacă este pandemie. Totodată, spectatorii vor avea parte de o surpriză atunci când vor reveni în sala clujeană.

„În lunile de lockdown a fost o scădere cu 100% a veniturilor; a fost un șoc pe bugetul societății, dar ne-a ajutat cash-flowul din primele luni și faptul că am organizat evenimente. La finalul anului am înregistrat o pierdere de 60.000 de lei, nu este semnificativă - cheltuiala de funcționare a sălii este de 250.000 de lei lunar. Aici intră taxe, impozite, utilități, salarii.

Deci pierderea este destul de mică.Ne ajută și contractul cu Banca Transilvania, care contribuie ca venit. De asemenea, am pus bani deoparte în ultimii ani. Am investit și în retehnologizarea sălii, am cumpărat un inel nou de leduri, pe care l-am montat chiar înainte de pandemie. Spectatorii nu au apucat să se bucure de el, va fi o surpriză pentru ei atunci când se vor ridica restricțiile”, a explicat Ionuț Rusu.

Comenteaza