Câți bani dă primăria Florești pentru canalizarea din Tăuți. „Grosul” vine din programul Anghel Saligny

Câți bani dă primăria Florești pentru canalizarea din Tăuți. „Grosul” vine din programul Anghel Saligny
| Foto: captură video

Proiectul, cu o durată estimată de execuție de 20 de luni, include construcția unei rețele extinse de 6627 de metri de canalizare în satul Tăuți.

Consilierii Locali ai Floreștiului au votat, joi, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general actualizat în urma finalizării procedurii de achiziție publică la obiectivul de investiție „Execuție, extindere și modernizare sistem de canalizare menajeră în localitatea Tăuți, comuna Florești ‐ județul Cluj”, aprobat pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”.

Finanțarea acestui proiect este realizată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu suma de 14.942.646 lei din bugetul de stat, la care se adaugă 1.224.966 lei finanțare din bugetul local.

Astfel, valoarea totală a investiției de la Tăuți este de 16.167.642 lei inclusiv TVA. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de voturi.

Investițiile în infrastructura de bază, cum ar fi sistemul de canalizare, sunt esențiale pentru sănătatea publică, pentru protejarea mediului înconjurător și pentru promovarea dezvoltării durabile a comunității noastre. Avem un angajament față de comunitatea din Florești, un pas către un viitor în care toți locuitorii să se bucure de condiții de viață la standarde ridicate”, spunea primarul Bogdan Pivariu, în urmă cu câteva luni.

Comenteaza