Ce artiști i-au plăcut primarului Boc la UNTOLD 2024. Ce spune despre momentul patriotic a lui Furdui Iancu de pe Cluj Arena

Ce artiști i-au plăcut primarului Boc la UNTOLD 2024. Ce spune despre momentul patriotic a lui Furdui Iancu de pe Cluj Arena

Primarul Clujului, Emil Boc, a participat și la ediția din 2024 a festivalului UNTOLD, "cel mai sigur eveniment din România", așa cum a punctat acesta.

Întrebat ce artiști i-au plăcut la ediția din acest an, edilul a enumerat concertul lui Lenny Kravitz și performance-urile DJ-ilor Dimitri Vegas și Like Mike sau Martin Garrix. Boc a menționat, de asemenea, și momentul patriotic a lui Furdui Iancu susținut, în ultima zi de festival, pe scena principală de pe Cluj Arena. 

"Dacă ar fi să dau cireașa de pe tort ar fi prezența inedită a lui Furdui Iancu la Untold, în anul memorial Avram Iancu, cu intonarea Imnului Național al României, să răsune impecabil de pe scena festivalului, de pe stadion. De asemenea, Dor Transilvan cu mixajul lor de muzică, dar și cu dansurile tradiționale, monent care trebuie încurajat și pe mai departe. Voi recomanda ca în fiecare ediție a festivalului să există un moment patriotic, să arate de unde venim, pentru că patriotismul arată iubire de țară și nu xenofobie sau ură față de străini, etc. Înseamnă tot ce e mai bun în nația ta. Unii mi-au reproșat chiar că a fost prea scurt momentul de 15 minute. Sper să fie continuat momentul și la edițiile viitoare. Bravo lor!", a spus Boc, la ZIUA LIVE. 

Cu ocazia împlinirii a 200 ani de la nașterea lui Avram Iancu, în cadrul Untold a fost organizat un moment inedit, autentic românesc. „Deșteaptă-te, române!” și „Din Țara Moților” au putut fi auzite duminică pe scena principală a festivalului de pe stadionul Cluj Arena, în interpretarea lui Nicolae Furdui Iancu. Ansamblul Folcloric „Dor Transilvan” și Ansamblul „Muguri de Dor” ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca au oferit un spectacol memorabil, o demonstrație de dans popular pe un mixaj de muzică populară și muzică electronică. Momentul a fost organizat de Societatea Cultural Patriotică „Avram Iancu” în parteneriat cu echipa Untold.

Comenteaza