Video Ce BUGET va avea Floreștiul în 2024. Primarul Pivariu: „Va fi mai mare decât cel de anul trecut”

Ce BUGET va avea Floreștiul în 2024. Primarul Pivariu: „Va fi mai mare decât cel de anul trecut”

Bugetul Floreștiului pe anul 2023, în valoare de aproximativ 31 de milioane de euro, a fost cel mai mare din istoria comunei clujene, astfel, anul acesta se va bate un nou record în acest sens.

Edilul celei mai mari comune din țară, Bogdan Pivariu, a explicat, la ZIUA LIVE, cum este creionat bugetul pe anul acesta și a spus când ar trebui aprobat. 

Lucrăm pentru proiectul bugetului pe anul 2024. Pot spune că îl vom avea aprobat în a doua jumătate a lunii februarie, dacă lucrurile merg așa cum ne-am propus. Legislația nu ne-a întors atât de mulți bani pe cât ne-am așteptat. Totuși, bugetul pe anul acesta va fi mai mare decât cel de anul trecut. Am lucrat pentru aceste rezultate și va fi mai mare pentru că avem o mulțime de accesări de fonduri nerambursabile. Toate acestea se vor regăsi în noul buget. Putea fi și mai mare dacă cotele defalcate erau ca și până acum. Nu stăm să ne plângem.

Va fi un buget al investițiilor, ca în fiecare an. Floreștiul, în ultimii trei ani, s-a axat pe investiții. Din păcate, finalul anului trecut nu a permis plăți din cauza acelei ordonanțe care restricționa oarecum administrațiile locale. Nu am putut să facem nici angajamente bugetare pe anumite domenii, dar nu este problemă. Odată cu adoptarea bugetului vom ști exact ce avem de făcut”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Primarul din Florești a mai fost întrebat ce așteptări și dorințe are de la anul 2024.

„Mă aștept și vreau să fie un an bun. Toată lumea trebuie să înțeleagă că, în primul rând, bunătatea, sănătatea și conviețuirea în condiții optime sunt mai importante. Desigur, va fi o luptă electorală importantă anul acesta, inevitabilă. Îmi doresc mai multă doză de bunătate pentru toată lumea și o conviețuire cât mai pașnică. Ați văzut ce catastrofe se pot naște din conflicte”, a spus Pivariu.

Comenteaza