Ce li se pregătește elevilor din ciclul primar de la școlile din centru

Ce li se pregătește elevilor din ciclul primar de la școlile din centru
Primarul Emil Boc și inspectorul școlar general Valentin Cuibus au căzut de acord privind orele de curs ale elevilor din ciclul primar. Copiii ar urma să vină la școală de la 7.30, 8, 8.30 și 9.

Elevii din ciclul primar de la școlile din centru vor veni la cursuri gradat. În deschiderea ședinței de consiliu local de marți, după ce au premiat împreună elevii de 10, primarul Emil Boc i-a propus inspectorului școlar general Valentin Cuibus să accepte o gradare a începerii orelor de la ciclul primar începând cu 1 octombrie.

"Am o rugăminte la dumneavoastră, domnule Cuibus, și îmi cer scuze că vă iau prin surprindere. Mai mult ca niciodată, este nevoie să ne conjugăm eforturile, să impunem până la 1 octombrie ca școlile să își modifice ora de începere a cursurilor, să înceapă de la 8, 8.30, 9, chiar și de la 7.30. Programul trebuie gândit de dumneavoastră. Stă la îndemâna noastră această politică de educație și publică de transport. Primăria, ISJ și conducerea școlilor vom putea realiza, împreună, acest lucru. Noi vă stăm alături, pentru discuții cu părinții, și sperăm ca toate părțile să fie de acord", a spus Emil Boc.

Valentin Cuibus a fost de acord cu primarul. "Vom fi deschiși către această inițiativă. E o nebunie în zona centrală. Vom discuta pe această temă cu directorii de școli. Noi am început încă de acum doi ani să venim în sprijinul problemelor de trafic; structurile primare de la școlile Racoviță și Șincai s-au mutat în clădiri din apropierea centrului. Din cursul anului trecut, elevii de la Șincai, Racoviță, reformați, vin la școală de la 7.30, 8, 8.30. Există o reținere a unor părinți, dar lucrurile se pot așeza", a spus inspectorul șef al ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

Cuibus crede că în doar două zone din oraș este necesar să se ia asemenea măsuri. Una vizează arealul unde funcționează școlile Emil Racoviță, George Coșbuc, Șincai, Apaczai Csere Janos, Liceul Reformat; o altă zonă unde se produce aglomerație este cea unde funcționează școlile Bălcescu și Avram Iancu.

 

Comenteaza