Ce proiecte de CULTURĂ primesc finanțare de la Consiliul Județean Cluj

Ce proiecte de CULTURĂ primesc finanțare de la Consiliul Județean Cluj

Comisiile de specialitate constituite la nivelul Consiliului Județean Cluj au încheiat procesul de evaluare și selecție a proiectelor depuse de către organizațiile non-profit și de entitățile publice din sfera culturii.

Forul administrativ județean a alocat, anul acesta, pentru programele, proiectele și acțiunile organizate în domeniul cultural suma de 900.000 de lei.

Așadar, au primit finanțare nu mai puțin de 146 de proiecte. În sfera culturii, cea mai mare sumă individuală este de 25.000 de lei și este acordată Asociației Zilele Culturale Maghiare din Cluj pentru proiectul Zilele culturale Maghiare din Cluj - Ediția a XIV -a .

Urmează suma de 23.000 de lei, pe care o o primește Asociația Film și Cultură Urbană (AFCU) pentru proiectul Studioul mobil de film pentru elevi. Pe locul trei, cu 20.000 de lei alocați, sunt două entități: Opera Națională Română și Asociația Culturală Huedin - Banffyhunyadi Muvelodesi.

Lista entităților ale căror inițiative îndeplinesc condițiile cerute pentru acordarea de finanțare, împreună cu suma propusă a fi alocată fiecărei organizații, va fi supusă spre dezbatere și aprobare în plenul Consiliului Județean.

Lista proiectelor câștigătoare poate fi consultată AICI.

Comenteaza