Proiecte noi în județul Cluj. 100 km de piste pentru biciclete / Complex sportiv multifuncțional, unic în România

Proiecte noi în județul Cluj. 100 km de piste pentru biciclete / Complex sportiv multifuncțional, unic în România

Preşedintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a prezentat o parte din noile proiecte pe care vrea să le implementeze în mandatul 2020-2024.

Unul dintre cele mai importante proiecte pe care CJ Cluj le va derula în următorul mandat este „Clujul milion”, care presupune plantarea a unui milion de arbori în tot județul. De asemenea, Tişe a anunțat construirea a 100 de km de piste pentru biciclete pe raza județului Cluj. Proiectul se va numi Velo Cluj, iar pistele vor fi construite pe trei trasee:

  1. Cluj-Napoca – Sălicea – Ciurila – Petreștii de Jos – Cheile Turzii
  2. Cheile Turzii – Turda
  3. Cluj-Napoca – Sălicea – Ciurila – Liteni – Lita – Săvădisla – Băișoara – Muntele Băișorii

Pistele pentru biciclete vor fi realizate pe acostamentul drumurilor județene, iar proiectul se află acum în faza de elaborare a studiului de prefezabilitate, care va stabili costurile, etapele și procedurile de urmat.

„Este un început și un drum lung pentru a realiza piste de biciclete în județul Cluj, dar este un început pe care mi-l doresc și sper că odată cu aceste drumuri județene de o calitate superioară față de anii trecuți, putem face și acest lucru”, a declarat președintele CJ Cluj.

Termenul de execuție este estimat la doi ani. Un alt proiect important anunțat de șeful forului administrativ județean Cluj este un complex sportiv multifuncțional metropolitan, care va fi construit în comuna Ciurila.

„Este vorba despre o bază cu cinci terenuri de fotbal omologate de UEFA și FIFA, de două terenuri de baschet, de un hotel cu 60 de locuri de cazare pentru sportivi, de o clinică sportivă de recuperare, cu facilități destinate inclusiv loturilor olimpice naționale.

Terenul va fi pus la dispoziție de comuna Ciurila, care deține acest teren, aproximativ 7 ha. Acest complex sportiv este unic în România și va deservi sportul de masă. Este în faza de prefezabilitate, dar putem să realizăm proiectul”, a explicat Alin Tișe.

Comenteaza