Update Ce se întâmplă cu soclurile statuilor „Școala Ardeleană”, Blaga și Eminescu

Ce se întâmplă cu soclurile statuilor „Școala Ardeleană”, Blaga și Eminescu

Primarul Emil Boc a vorbit despre soclurile statuilor de pe străzile și parcurile modernizare recent în oraș. 

UPDATE: Membrii Comisiei de Monumente, reuniți în ședință extraordinară, au decis ca Grupului statuar „Școala Ardeleană” să fie amplasat pe soclul, exact cum a fost înainte de începerea lucrărilor de reamenajare a străzii Mihail Kogălniceanu. 

-----------------------------------------------

"La ora la care vorbim, se desfășoară ședința Comisiei de Monumente de la Cluj. Se discută și această problemă, iar poziția municipalității este ca soluția proiectată (cu soclu) a Grupului statuar „Școala Ardeleană” să fie realizată așa cum a fost înainte de modernizarea strazii Kogălniceanu. Așteptăm decizia de astăzi a comisiei. 

În privința statuilor lui Blaga și Eminescu, acum se confecționează placa su statuia caligrafică a lui Eminescu și Blaga, care necesită timp. Lumea vrea să fie lucrurile gata înainte să fie gata. Șantierul acolo nu este gata, nu este recepționat", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

Grupul statuar „Școala Ardeleană” se află pe strada Kogălniceanu, în timp ce celelalte două statui în fața Teatrului Național din Cluj-Napoca. 

 

Comenteaza