Ce se mai construiește în Florești. Noi proiecte imobiliare aprobate

Ce se mai construiește în Florești. Noi proiecte imobiliare aprobate

Consiliul Local Florești a avizat, joi, două noi PUZ-uri care prevăd construirea de imobile de locuințe colective, în cea mai mare comună din țară.

Primul proiect are denumirea de ELABORARE PUZ PENTRU CONSTRUIRE 2 IMOBILE DE LOCUINȚE COLECTIVE P+2E+Er, ÎMPREJMUIRE, AMENAJĂRI EXTERIOARE, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE” – pe strada Cetății, sat Florești.

Sprafața terenului este de 2.314 mp. Potrivit documentației, regimul de ȋnălţime pentru cele două construcţii va fi de P+2E+ER, cu păstrarea regimului de ȋnălţime stabilit fără a-l depăşi pe acesta.

„Pentru asigurarea unor procente de peste 25% a viitoarelor spaţii amenajate şi a unor eventuale funcţiuni de folosinţă publică, se recomandă ca toate viitoarele construcţii să fie dotate cu subsol (demisol) cu funcţiunea de garaj (parcări), dacă situaţia permite. Se va da o importanţă deosebită relaţiei funcţionale dintre construcţiile propuse şi fondul construit existent, ȋn special pe latura vestică, studiindu-se ȋn acelaşi timp şi modul ȋn care acestea ar putea să umbrească construcţiile din vecinătate ȋn scopul respectării normelor sanitare”, se arată în referatul de aprobare.

Cel de-al doilea proiect prevede ELABORARE PUZ PENTRU CONSTRUIRE ANSAMBLU DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME S+P+3E+Er, AMENAJĂRI EXTERIOARE, ÎMPREJMUIRE TEREN, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA UTILITĂȚI” – pe strada Tineretului, sat Florești.

Suprafața terenului este de 4.400 mp, cu o suprafață construită de 1.100 mp, adică 25% și spațiile verzi de 1.496 mp (34,01%), iar beneficiarul este firma SC MEGALOC LACULUI SRL.

„Poziția lotului în cadrul localității precum și construcțiile din imediata vecinătate permit mobilarea acestuia cu locuințe având caracter colectiv cu un regim de înălțime de maximum (S) D+P+3E+R (M), respectându-se toate normele cu privire la distanțe, însorire, amenajări și echipare edilitară. Vor fi asigurate spații verzi amenajate care să se înscrie în procentul de 25% din suprafața terenului. Sunt prevăzute echipări edilitare, iluminat public, amenajări spații verzi, amenajări platforme gospodărești și locuri de parcare. S-a tratat în mod deosebit scurgerea și colectarea apelor pluviale” scrie în referatul de aprobare.

Cele două proiecte de hotărâre au fost aprobate cu 12 voturi „pentru”, grupul consilierilor USR alegând să se abțină de la vot.

Comenteaza