Cea mai scurtă ședință din istorie. Milioane pentru troleibuze, votate în 37 de secunde

Cea mai scurtă ședință din istorie. Milioane pentru troleibuze, votate în 37 de secunde
O ședință scurtă și concisă, la Consiliul Local.

Consiliul Local a avut o ședință extrem de scurtă, vineri, la prânz.

Când te așteptă o ședință te aștepți, în destule cazuri, la ceva lung, plictisitor, anost. Vineri, Consiliul Local a avut o altfel de ședință, atât de scurtă încât nu ai apucat să rostești, pe litere, cuvântul plictisitor.


6,18

minute a durat toată povestea. 378 de secunde.


Primarul Emil Boc a convocat o ședință de îndată, cu doar două puncte pe ordinea de zi: hotărârea privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul „Înnoirea flotei de transport în comun în Municipiul Cluj-Napoca, prin achiziționarea de troleibuze – Etapa 1 – Faza 1” și hotărârea privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul „Înnoirea flotei de transport în comun în Municipiul Cluj-Napoca, prin achiziționarea de troleibuze – Etapa 1 – Faza 2”. Mai pe înțeles, este vorba despre cofinanțarea Clujului la aceste proiecte pentru care s-au solicitat fonduri europene, 2% din 21.785.758,77 lei (adică 1.362.839,67 lei), respectiv 2% din 14.524.954,91 lei (909.475,51 lei). Costurile includ TVA la acele cheltuieli la care se aplică.


”Am convocat o ședință, pentru că ni s-a comunicat abia acum câteva zile că luni este termenul pentru depunerea proiectelor spre finanțare din fonduri europene. Am apelat la instituția ședinței de îndată pentru a rămâne în graficul de absorbție a fondurilor europene, conform angajamentelor pe care ni le-am luat”, a spus Boc.


Ședința a fost convocată pentru vineri, ora 14.00. A durat 3,23 minute imnul național, 1,18 minute motivarea primarului, pe care am redat-o mai sus, și 37 de secunde ca președintele de ședință, viceprimarul Dan Tarcea, să supună atenției consilierilor ordinea de zi, punctul 1 și 2. 23 de mâini s-au ridicat (au fost patru absenți) și gata, la 14:07 consilierii au putut pleca, unii fugind pe scări, întrucât aveau chestiuni presante de rezolvat. E vineri și începe weekendul și pentru membrii deliberativului, nu-i așa?

Comenteaza