Cel mai longeviv primar din România, fost edil în Apahida, îşi scrie memoriile. "Am ce scrie după 40 de ani!". Ce spune despre actualul primar VIDEO

Cel mai longeviv primar din România, fost edil în Apahida, îşi scrie memoriile.
Cel mai longeviv primar din România vrea să candideze din nou în 2016. Deşi are 81 de ani şi a rămas fără mandat la ultimele alegeri, după 4 decenii petrecute la Primăria Apahida, Ionel Fărcaş, este plin de entuziasm. El spune că îi lipseşte munca din administraţie şi nu s-a putut obişnui cu viaţa de pensionar. Asta chiar dacăare cu ce să îşi umple timpul: are grijă de livada din curtea casei şi a început să-şi scrie memoriile.

L-am găsit pe Ionel Fărcaş printre cei aproape 100 de meri şi pruni de care are grijă."Toţi merii or avut aşa o producţie acum doi ani!", spune el. "Acum un an mai puţină, acum şi mai puţină - nu ştiu de ce, i-am tratat, i-am stropit!".

Ionel Fărcaş a fost primar 16 ani după Revoluţie şi alţi 24 înainte de 1980. Anul trecut a candidat din partea PNL, dar a pierdut alegerile în faţa unui PSD-ist. Acum se gândeşte serios să candideze din nou. "Două lucruri ar fi esenţiale în a mă decide definitiv", spune el. "Starea de sănătate care să-mi permită să am energie suficientă ca să mă ocup de probleme, şi doi - să vedem ce face actuala administraţie, căci sunt aproape doi ani de când nu a mai mişcat nimic".

Fostul primar spune că a lăsat mai multe proiecte începute, dar cel care îl doare cel mai mult este legat de asfaltarea drumului care duce la casa lui, aflat într-o stare dezastruoasă. "Să vedem ce se va întâmpla mai departe cu comuna; am lăsat 20 şi ceva de proiecte care se referă la canalizare, asfaltări de drumuri, inclusiv cel pe care aţi venit", îi spune el reporterului Realitatea TV Cluj.

Actualul primar al comunei spune că asfaltarea va începe în curând."Proiectele începute de dânsul nu înaintează pentru că unele nu au fost viabile, altele au fost şi le-am continuat", spune primarul Grigore Fati. "Şi undeva în 10-15 septembrie vor începe lucrările de asfaltare exact pe acel drum pe care dânsul 16 ani nu l-a văzut".

Actualul primar ia în glumă intenţia fostului edil de a candida în 2016. "Dacă vrea să reia proiectele nerealizate 16 ani este foarte bine, înseamnă că are elan tineresc şi poate să vină la luptă", îi transmite el fostului primar.

Părerile localnicilor despre cel mai longeviv primar sunt împărţite. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

Până să intre din nou în campanie electorală, Ionel Fărcaş îşi scrie memoriile. "Vin aici în livada asta de pomi; le-am făcut irigaţie prin picătură, fiecărui pom, şi am început să-mi scriu memoriile, că 40 de ani de activitate - este ce scrie acolo!", spune fostul primar.

La următoarele alegeri, care vor avea loc în 2016, Ionel Fărcaş ar putea intra in istorie ca cel mai batran primar. El va avea atunci 84 de ani.

Reporter: Alin Golban
Operator: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza