Centru de informare turistică pe bani europeni la Cluj

Centru de informare turistică pe bani europeni la Cluj
Un centru naţional de informare turistică, ce va include promovarea turistică a atracţiilor turistice din judeţ şi din regiune, va fi amenajat în clădirea Muzeului Etnografic din centrul oraşului Cluj-Napoca, pe bani europeni.

Proiectul centrului naţional de informare turistică, depus de Consiliul Judeţean Cluj, se află printre cele zece proiecte care au câştigat finanţare în ţară - opt judeţe şi două oraşe, este vorba de Sighişoara şi Bucureşti. Proiectul are o valoare totală de peste o jumătate de milion de lei, bani din care Consiliul Judeţean va trebui să contribuie cu 22.000 de lei, plus valoarea neeligibilă a proiectului, de 14.000 de lei.

"Cu aceşti bani vom amenaja şi dota două încăperi. Accesul în interiorul Muzeului de Artă va fi reabilitat aşa cum cere Comisia Monumentelor Istorice, cu piatră cubică", spune preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe. Acesta adaugă că încăperile vor fi dotate cu televizoare, un sistem informatic şi hărţi. Diferenţa faţă de Centrul de Informare Turistică de pe pietonala Eroilor, administrat de Primăria din Cluj-Napoca, este faptul că aici turiştii vor găsi informaţii nu doar despre atracţiile turistice din oraş, ci şi din regiune. Spaţiul va avea 120 de metri pătraţi şi ar urma să fie amenajat în 12 luni.

Etichete
Comenteaza