Centru integrat pentru asistența refugiaților ucraineni, într-un hotel din Zorilor/ LISTA centrelor de cazare din Cluj

Centru integrat pentru asistența refugiaților ucraineni, într-un hotel din Zorilor/ LISTA centrelor de cazare din Cluj

Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj a decis să deschidă la Hotelul Granata un centru suport integrat de triere, informare, consiliere, consultanță juridică, asistență medicală, ocuparea unui loc de muncă pentru ucrainenii care sosesc în România. 

CNSU Cluj a decis luni, prin Hotărârea nr. 93/21 martie 2022, deschiderea, la Hotel&Vila GRANATA, a unui centru suport integrat de triere, informare, consiliere, consultanță juridică, asistență medicală, ocuparea unui loc de muncă cu sprijinul instituțiilor statului abilitate, pentru persoanele cu cetățenie ucraineană care sosesc în România și care solicită sprijin privind cazarea pe termen scurt și mediu.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a votat și lista locațiilor de cazare de pe raza județului Cluj, pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi intră în România şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România.

Este vorba despre 11 locații în orașe și comune din județ. Iată lista acestora:

Centru integrat pentru asistența refugiaților ucraineni într-un hotel din Zorilor/ LISTA centrelor de cazare din Cluj

Decontarea cheltuielilor cu hrana cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiți de persoane fizice se va face din bugetul de stat.

loading...
Comenteaza