„Centrul colorat" al Clujului se extinde lângă zidul Cetăţii

„Centrul colorat
Meşterii Populari şi standurile lor din Piaţa Muzeului vor fi mutaţi din vară pe strada Potaissa, a anunţat administraţia locală.

Decizia vine în contextul în care cetăţenii de pe strada Matei sunt nemulţumiţi de faptul că târgurile organizare în zona pietonală Piaţa Muzeului aglomerează vecinătăţile şi obstrucţionează taficul. În plus, mutarea meşterilor populari ar ajuta la popularizarea unei alte zone pietonale din centru, acum prea puţin pusă în valoarea pentru utilizatorii oraşului.

Unii locatari de pe strada Matei Corvin i-au reproşat primarului Emil Boc că a făcut un "circ cu spectatori non-stop" pe strada lor. "Mă întreb ce aţi gândit când i-aţi pus aici. V-ar plăcea să nu puteţi intra pe poartă sau să nu puteţi mişca când mergeţi la serviciu. Când venim de la serviciu nu avem pic de linişte pentru ca nişte golani cântă încontinuu la poartă. Aţi transformat centru Clujului într-o bătaie de joc", arată cetăţeni din zona Pieţei Muzeului în ultima sesizare adresată primăriei, pe domnuleprimar.ro.

Biroul mass-media al Primăriei a oferit oamenilor un răspuns politicos. "Referitor la manifestările organizate de Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni şi Asociaţia Breasla Meşteşugarilor din Transilvania pe str. Matei Corvin, vă informăm că luăm măsuri pentru reducerea numărului manifestărilor şi a duratei acestora, tocmai pentru a asigura o mai bună fluidizare a traficului pietonal în zona şi a reduce la minim disconfortul cauzat riveranilor. În privinţa sesizării dvs. legată de persoane care cântă în zona respectivă, vă informăm că Primăria Cluj-Napoca nu a autorizat asemenea manifestaţii în zonă, astfel că Poliţia Locală va avea în vedere efectuarea unei verificări", a transmis structura care se ocupă de comunicare în cadrul primărie.

Consilierul viceprimarului Ana Horvath, Zoltan Kinizsi a explicat că aceasta nu este singura sesizare venită de la riveranii din zona Piaţa Muzeului, de aceea primăria este în curs de rezolvare a situaţiei. "Există un proiect teoretic, să mutăm târgul meşterilor populari pe strada Potaissa, o altă zonă pietonală din centrul oraşului. Dintre actorii implicaţi, unii sunt de acord, alţii nu. Meşterii argumentează că lumea s-a obişnuit cu târgul de pe strada Matei Corvin. Problema este că pe lângă meşterii mai axistă comercianţi care blochează zona cu dubele de aprovizionare, aceasta pe lângă gălăgie şi celelalte probleme de trafic semnalate", a spus Kinizsi. Acesta a adăugat că zona pietonală din Piaţa Muzeului a fost gândită pentru manifestări culturale, la care nu se va renunţa. Strategia primărie este că îi mute pe meşterii populari, însă acest lucru se poate face după sărbătorile pascale catolice, dată până la care meşterii populari şi-au obţinut autorizaţie de comercializarea a produselor de la primărie pentru zona Matei Corvin.

"Este o ocazie excelentă dacă mutăm acest târg pe Potaissa, ca oamenii să utilizeze şi această zone pietonală, încă neexploatată, din centru. În două-trei săptămâni toată lumea va şti că meşterii sunt acolo şi nu vor fi probleme. Oricum cu cetăţenii din zona Matei Corvin - Piaţa Muzeului dialogăm frecvent. Nu este nevoie să-i chemăm organizat la primărie ca să-i lămurim de ce este important să ai manifestări culturale acolo pentru că vin ei singuri, cu reclamaţii. Încercăm să mulţumim pe toată lumea şi vom veni cu soluţia la momentul potrivit", a mai spus consilierul viceprimarul Ana Horvath.

 

 

 

Comenteaza