Centură metropolitană Cluj: lopată pe primul lot în 2024. Ce se întâmplă cu cel de-al doilea

Centură metropolitană Cluj: lopată pe primul lot în 2024. Ce se întâmplă cu cel de-al doilea

Dacă pe primul lot al centurii metropolitane vor începe lucrările în 2024, pentru cel de-al doilea încă se dezbate dacă va mai fi sau nu prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru proiectare și execuție.

''Pe lotul 1, Cluj-Florești, se lucrează la proiectare și anul viitor se intră la lopată, la buldozer, la ce trebuie. Tronsonul 2, de la intrarea în Cluj și până la Bulevardul Muncii, cu toate nodurile de legătură, este în procedură de depunere a ofertelor. Dar dacă sunt cerei multe, se mai poate oferi un termen dacă proiectanții o cer. La 31 octombrie este termenul de depunere a ofertelor, cu posibilitate de prelungire pâna în 7 noiembrie. Sunt încrezător că vom avea ofertanți. Din moment ce se cer prelungiri, înseamnă că sunt interesate firmele, pentru că au mai cerut”, a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Momentan, termenul limită de depunere a ofertelor este 31.10.2023 pentru cel de-al doilea tronson al centurii. Cele două tronsoane licitate inițial au fost comasate, iar la valoarea indicatorilor financiari eligibili pentru actualizare din devizul general a fost aplicat indicele de actualizare în procent de 14,8%.Valoarea actualizată a investiției este de 1.145.879.685,65 euro. Valoarea anterioară a fost 998.547.953,25.

SC Viarom Construct SRL, în asociere cu SC Electrogrup SA a câștigat licitația pentru primul tronson al centurii. Valoarea de licitație a fost de 102 milioane lei, valoarea adjudecată de 94 de milioane de lei. Termenul de execuție este de 14 luni, plus 6 luni de proiectare. Au fost 6 ofertanți la această licitație.

Centura Metropolitană Cluj-Napoca va avea în total 42 de kilometri și o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă). Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover respectiv galerie cu forare subterană. Pentru prima etapă de realizare a Centurii Metropolitane este prevăzută o lungime de 23,67 km și aproape 20 de kilometri de drumuri de legătură, iar pentru etapa II 18,6 kilometri și aproape 14 kilometri drum de legătură.

Comenteaza