Cimitir special pentru animale de companie la Cluj. Boc: „Trebuie să le prețuim”

Cimitir special pentru animale de companie la Cluj. Boc: „Trebuie să le prețuim”
| Foto: Facebook/ Emil Boc

Primăria Cluj-Napoca a anunțat intenția de a dezvolta un cimitir dedicat animalelor de companie în regiunea străzii Valea Gârbăului. 

Primarul Emil Boc a anunțat că, în curând, va începe construcția unui cimitir special destinat animalelor de companie în Cluj-Napoca, proiect ce va fi demarat după aprobarea bugetului pentru anul 2024. Cimitirul va fi amplasat într-o pitorească zonă de pădure-parc, în imediata vecinătate a străzilor Valea Gârbăului - Sfântul Ioan.

Emil Boc a subliniat importanța acestui proiect, afirmând că gradul de civilizație al unui oraș se reflectă și prin modul în care respectă și îngrijește animalele de companie. În acest sens, cimitirul va ocupa cel puțin 2 hectare de teren, creând un mediu liniștit și respectuos pentru odihna veșnică a prietenilor cu blană.

Primarul a evidențiat că orașul Cluj-Napoca adoptă o abordare modernă, oferind un spațiu verde într-o zonă naturală pentru cimitirul destinat animalelor de companie. În paralel cu anunțul, Emil Boc a distribuit imagini cu modele de cimitire-parc-pădure pentru animalele de companie, exemplificând direcția pe care o va lua acest proiect.

"Ele fac parte din viața noastră. Să le prețuim", a subliniat primarul, subliniind importanța respectului față de acești membri ai familiei, aducând un tribut demn și frumos prietenilor necuvântători din comunitatea Cluj-Napoca.

Comenteaza